Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boom performancemanager CCC-Liv

Dinsdag 23 juni 2020

Nieuws - Lars Boom wordt performancemanager bij de UCI-vrouwenploeg CCC-Liv. Hij houdt zich met name bezig met materiaaltests en optimalisatie van het materiaal.

"Ik voel me in de eerste plaats nog altijd wielrenner. Maar ik ben tegelijkertijd zeer bewust bezig met mijn toekomst. Daarin wil ik absoluut van betekenis blijven voor de wielersport. Met mijn ervaring en interesse voor materiaal en techniek denk ik van meerwaarde te kunnen zijn voor het peloton. De ‘move’ naar de functie van performancemanager kwam in een stroomversnelling toen ik met CCC-Liv in contact kwam en hoorde over de voorbereidingen op de eerste Parijs-Roubaix voor vrouwen. Dat is en blijft mijn favoriete terrein. De ambitie van het team sprak mij daarbij aan”, zegt Lars Boom, die in de Tour de France van 2014 de ritzege pakte na een mini Parijs-Roubaix’.

De rensters zijn geïnformeerd over de bijzondere ‘zomertransfer’ en hebben inmiddels kennisgemaakt met Lars Boom. Hij schoof aan bij een zogeheten CCC-Liv Academy, de online videoconferentie die de ploeg tweemaal per week houdt sinds de Europese corona-uitbraak. “Tijdens de online meeting hebben we uiteraard stilgestaan bij Parijs-Roubaix en onze aanpak. Komende zomer gaan we naar de Noord-Franse stroken om nieuw materiaal te testen. Zodra de ASO het parcours heeft gepresenteerd, zullen we ook een verkenning organiseren. Naast Parijs-Roubaix zijn er nog vele andere wedstrijden waarin we met goed performancemanagement een stap verder kunnen komen.”

CCC-Liv kwam dit seizoen vooral in het nieuws vanwege de onzekerheid over het doorgaan van hoofdsponsor CCC.

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl