Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU wil Ugandese renner naar Spelen helpen

Vrijdag 13 september 2013

National - De KNWU wil in het kader van hun maatschappelijke Kampala-project een Ugandese wielrenner naar de Olympische Spelen van 2016 of 2020 helpen. Die ambitie werd deze week uitgesproken bij de lancering van een nieuwe inkomstenbron voor het verwezenlijken van dit project: koffie uit Uganda.

KNWU en Kampala Cycling zijn al jaren als maatschappelijk partner aan elkaar verbonden. Door het leveren van materialen en het delen van kennis werken de KNWU en Kampala samen aan een wielercommune in Uganda. Lola bikes & coffee wil de oorsprong van koffie terugbrengen in hun eigen blend. Zij kozen voor een koffieboon uit Uganda en ontwikkelden het koffie blend ‘Kampala GOLD’.  Zo ontstaat er een samenwerking waarbij met een deel van de opbrengst van de huisblend Kampala GOLD, en de materialen en kennis vanuit de wielerbond het wielrennen in Uganda naar een hoger niveau te tillen wordt gebracht.

 Fietsenzaak

Allereerst is het doel om in Kampala (Uganda) een fietszaak te openen waar wielertalenten naast het beoefenen van de sport, ook een opleiding tot fietsspecialist kunnen volgen. Uiteindelijk is het “gouden doel” van deze unieke samenwerking dat een Ugandese wielrenner/-ster aan de start staat van de Olympische Spelen van 2016 en/of 2020.  Mede gerealiseerd door de opgedane kennis en ontwikkelingen voortkomend uit deze samenwerking.

 



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl