Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van den Tweel kandidaat-voorzitter KNWU

Woensdag 26 augustus 2020

Nieuws - Marc van den Tweel is de beoogd opvolger van voorzitter Marcel Wintels van de KNWU. Vandaag is Van den Tweel voorgedragen als kandidaat-voorzitter aan het congres, dat op 1 oktober de nieuwe voorzitter zal benoemen.

Marc van den Tweel (55) heeft zo’n twintig jaar ervaring als bestuurder, directeur en toezichthouder. Momenteel is hij algemeen directeur van Natuurmonumenten, één van de grootste verenigingen van ons land. Verder is hij toezichthouder bij het Rijksmuseum van Oudheden.

Voorheen was hij algemeen directeur bij het Ronald McDonald Kinderfonds en directeur Marketing & Communicatie bij het Wereld Natuur Fonds. Voor beide organisaties vervulde hij ook diverse internationale functies. Daarmee bouwde hij niet alleen een mondiaal netwerk op, maar leerde daardoor ook onderhandelen en zakendoen in andersoortige culturele context, zowel bij het bedrijfsleven als bij intergouvernementele organisaties. Van den Tweel is betrokken geweest bij de organisatie van grote sport- en publieksevenementen. Hij is een fervent wielerliefhebber en fietst ook zelf (wielrennen en mountainbike).

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl