Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Live-verslag EK Beloften Plouay

Donderdag 27 augustus 2020

Nieuws - In Plouay rijden op de tweede wedstrijddag namens Nederland Daan Hoole, Enzo Leijnse, David Dekker, Olav Kooij, Rick Pluimers en Marijn van den Berg het EK Beloften.

Morgen melden we ons weer bij de junior-vrouwen.

De Noor Jonas Iversby Hvideberg wint. Hij blijft met twee anderen net uit de greep van het peloton. Olav Kooij is vijfde.

Nieuwe situatie bij het luiden van de bel: Van den Berg zit mee in een groep van inmiddels zeven. Het peloton nadert snel en heeft Pluimers opgeslokt. Een sprint met veel renners is een reële optie.

De hemelsluizen gaan nog een keer helemaal open, maar bij de finish zou het droog moeten zijn.

In de stromende regen komt Van den Berg met zijn Duitse en Tsjechische metgezel door met 46 tellen voorsprong op de zeventien achtervolgers met Pluimers. Het peloton komt iets dichter, maar Nederland heeft in alle groepen opties.

Het begint te regenen in Plouay.

Met nog drie ronden voor de boeg zat de groep met Rick Pluimers (zie video Twitter) op 44 tellen. De kopgroep bestaat uit Marijn van den Berg (Nederland), Vojtech Repa (Tsjechie) en de Duitser Jakob Gessner.

Kopgroep met drie renners 1.05 met Marijn van den Berg. Enzo Leijnse zit bij duo achtervolgers, Rick Pluimers in derde groep van man of zes. Nederland zit goed in koers.

Nog 5 ronden en het is compleet. Voor NL rijdt Leijnse van voren.

Nog 6 ronden en de kloof is bijna gedicht.

Een Fransman Debaumarche en Noor Kulset aan de leiding. Een Pool en Deen in de tegenaanval  maar het peloton met de Nederlanders zit er kort op.Op Instagram een foto-update.

Tweede doorkomst alleen aan de achterkant komen renners los.

Eerste doorkomst, alles bijeen. David Dekker steekt zijn tong uit.

 

Om 9 uur start hun wedstrijd over 136 kilometer, oftewel tien ronden. Onze verslaggever ter plekke houdt je op de hoogte vanuit Plouay.

Startlijst

Volg ook ons twitteraccount

of Instagram

Als het een sprint wordt, zijn zowel Olav Kooij als David Dekker troeven.

Krijgen we vandaag een eerste Europees kampioen op de weg voor Nederland (sinds 1995 verreden)? Tom Veelers (zilver) en Wouter Wippert (brons) waren er al eens dichtbij

Vorig jaar in Alkmaar won huidig Sunweb-prof Alberto Dainese.

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl