Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

EK Beloften Plouay: Kooij is vijfde

Donderdag 27 augustus 2020

Nieuws - Op het EK wielrennen in Plouay is Olav Kooij vijfde geworden.

De Noor Jonas Hvideberg bleef samen met de Deen Charmig en de Tsjech Repa net uit de greep van het peloton. De drie bleven over uit een kopgroep van zeven, waar ook Marijn van den Berg deel van uitmaakte.

Olav Kooij was nog dichtbij eremetaal, hij zag de Noor, de Deen en de Tsjech voor hem uit sprinten. "We zaten goed in de wedstrijd en hebben pas op het laatst echt op een massasprint aangestuurd.  Daarvoor was het aan andere landen, wij hadden immers Marijn van den Berg nog vooruit. We zagen de drie op de laatste klim weer rijden en toen hoopte ik dat ik in ieder geval nog voor de medailles kon sprinten. Ik ging daarom ook vroeg aan in de hoop dat er nog één zou stilvallen. Ja dan gok je voor de derde plek en mis je de vierde, omdat er nog iemand over heen komt. Natuurlijk kom je voor een hogere klassering, maar uiteindelijk was dit wat erin zat."

Bondscoach Adriaan Helmantel zag het na afloop positief in. "We hebben goed in de wedstrijd gereden en echt als team gereden. Olav wordt als eerstejaars nog vijfde. Jammer dat die mannen weg bleven, maar die hebben een heel sterke finale gereden."

Lees ons wedstrijdverslag terug voor het wedstrijdverloop.Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl