Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Geen tijdverlies voor Dumoulin na val

Zondag 30 augustus 2020

Tour de France - Julian Alaphilippe heeft de tweede etappe van de Tour de France gewonnen. De Fransman won een sprint met drie in de straten van Nice.

Op de laatste beklimming kwam Tom Dumoulin ten val, maar de Limburger eindigde in de groep met favorieten achter de drie koplopers Alaphilippe, Marc Hirschi en Adam Yates.

“Het was een beetje een stomme val”, aldus Dumoulin. “Ik weet niet precies wat er gebeurd is. Ik keek naar links en op dat moment kwam Kwiatkowski voorbij en voordat ik het wist lag ik op de grond. Ik heb gelukkig geen pijn, alleen mijn knie een beetje gestoten. Ik denk dat die verder wel oké is. Het zal wel loslopen. Ik kon gelukkig snel terugkeren.”

Ploegleider Frans Maassen zag daarmee ook de individuele kansen van Wout van Aert wegvallen. “De val van Tom was een minpuntje. Daardoor verloren we Wout die Tom weer op gang hielp. Ik denk niet dat we anders voor de overwinning hadden kunnen meedoen omdat er niemand meer was om te rijden achter die drie. Maar het plan was om met Primoz en Tom in de eerste groep te finishen en dat is gelukt. We hadden de hele dag de controle en hebben ook niet te gek gedaan. Dus in dat opzicht liep de etappe wel voorspoedig.”

Bauke Mollema eindigde als zesde vandaag.

De Groninger en de Limburger waren de enige Nederlandsers in de eerste groep van 36. Wout Poels eindigde als gevolg van een pijnlijke rib op 25 minuten achterstand.

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl