Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Roglic schenkt Jumbo-Visma zege in Tour

Dinsdag 01 september 2020

Tour de France - Primoz Roglic heeft Jumbo-Visma de eerste ritzege in deze Tour de France geschonken.

De Sloveen won de sprint van een eerste groep op Orcieres-Merlette. Ook Tom Dumoulin en Bauke Mollema maakten deel uit van deze groep.

Mollema had geen geweldige maar ook geen slechte dag. "Het was een vreemde klim, niet heel steil, maar ook niet lang. Dat maakte het explosief op het eind. In de slotkilometer moest ik echt sprinten om geen contact te verliezen. Dat lukte, maar ik had geen sprint meer in de benen."

Voor Roglic is het zijn zesde zege van het seizoen. Eerder schreef hij het eindklassement en twee etappes van de Tour de l’Ain op zijn naam, was hij de beste op de Col de Porte in de Dauphiné en werd hij nationaal kampioen van Slovenië. “Het was een snelle en vrij lastige etappe. De jongens hebben me altijd in een goede positie gehouden. Iedereen was ijzersterk. Op het einde kon ik een mooie sprint afleveren. Daar ben ik heel erg blij mee. We zijn allemaal veilig aangekomen en we winnen. Op deze weg moeten we verder gaan. Ik voel me iedere dag beter worden. In de tweede etappe voelde ik al dat het eigenlijk wel goed zit.”

Tom Dumoulin is blij voor zijn winnende ploeggenoot. “Het is een fantastische dag voor de ploeg. Primoz toont zijn klasse wederom. Hij was echt goed en gaf ook aan dat hij wilde winnen. Het team was ongelofelijk sterk vandaag. Dat zie je wel aan de lead-out van Wout en Sepp. Ik voelde mijzelf vandaag niet echt goed. Het was op het einde echt met hangen en wurgen over de streep komen. Gelukkig kon ik aanklampen bij de eerste groep. Ik hoop dat ik mijn niveau de komende dagen kan verbeteren.”

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl