Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema zesde op Mont Aigoual

Donderdag 03 september 2020

Tour de France - De zesde rit in de Tour de France is gewonnen door Alexey Lutsenko. Vanuit een kopgroep soleerde de renner van Astana naar de winst.

Ondanks een hoog tempo hielden de favorieten de kaarten tegen de borst richting de top van de Mont Aigoual. Ook José Herrada, Greg van Avermaet en Neilson Powless bleven uit de greep van het peloton.

Daar wist Julian Alaphilippe met lichte voorsprong van boven te komen. Bauke Mollema eindigde net daarachter als zesde. Adam Yates blijft leider. Mollema zei: "Dit soort beklimmingen bevallen me goed. Ik zag Alaphilippe gaan en dacht misschien nog wat tijd te kunnen winnen. Maar ik moest nog voorbij een paar man van Ineos."

Bij Jumbo-Visma zag men geen heil in een aanval. “De koers is precies verlopen zoals we van tevoren hadden verwacht”, aldus Dumoulin. “De top van de steile Col de la Lusette lag te ver van de streep om iets te proberen. Dit was een ideaal scenario voor ons. We hoeven ons ook niet iedere dag te laten zien. We zaten er op het laatste nog met vijf man bij. De ploeg is sterk en ik voelde me vandaag vrij goed. Al bij al was het een prima dag.”

Foto: © Sportfoto - Oscar de WaeleEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl