Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin uit top 10 in Tour

Zaterdag 05 september 2020

Tour de France - Tom Dumoulin staat na de eerste rit in de Pyreneeën vijftiende in het klassement.

Bauke Mollema won wat tijd en staat veertiende.

In de etappe vanuit Cazères, met onderweg de Col de Menté, de Port de Balès en de Col de Peyresourde, reed een omvangrijke kopgroep weg die streed voor de dagzege. Daarachter nam Team Jumbo-Visma op de Port de Balès het heft in handen. Robert Gesink, George Bennett en Wout van Aert joegen het tempo de hoogte in.

Primoz Roglic probeerde op de Peyresourde meerdere malen zijn concurrenten te bestoken, maar geraakte niet weg. Mede-kopman Tom Dumoulin had een mindere dag en besloot zich op de slotklim in dienst van Roglic te stellen."Ik had het zwaar op de Port de Bales. Ik had de benen niet om met de andere klassementsmannen naar de streep te rijden. Dus besloot ik voor Primoz Roglic te gaan werken op de Peyresourde. We zijn hier om de Tour te winnen en daar verandert vandaag niets aan. Primoz is nog altijd in een kansrijke positie en ik ga er alles aan doen om hem te helpen."

Ploegleider Grischa Niermann zegt. “De etappe verliep niet helemaal zoals we het voor ogen hadden met het tijdsverlies van Tom. Maar we staan na acht dagen nog steeds waar we willen staan. Dat Pogacar wat van zijn verloren tijd terug heeft gepakt, is jammer, maar het is wat het is. Er komen nog genoeg zware dagen.”

Nans Peters won de rit.

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl