Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tour: Roglic excelleert, Mollema breekt pols

Vrijdag 11 september 2020

Tour de France - Bauke Mollema heeft vandaag de Tour de France moeten verlaten na een val in een greppel.

Daarmee was de Groninger van Trek-Segafredo het belangrijkste slachtoffer van een val, waar ook Romain Bardet betrokken was. Die kon zijn weg vervolgen. Maar later besloot hij de Tour te verlaten als gevolg van een hersenschudding.

Het was de tiende Tour de France voor Mollema, die dertiende stond in het klassement. Eén keer eerder viel hij uit, dat was in 2012. Dit keer werd een polsbreuk vast gesteld.

In de etappe naar de Pas de Peyrol (Le Puy Mary) ging Daniel Felipe Martinez van EF Pro Cycling Lennard Kamna vooraf in de sprint bergop om de dagwinst. Primoz Roglic en Tadej Pogacar reden op de slotklim weg bij de andere favorieten en wonnen zo tijd op vooral Egan Bernal, Romain Bardet en Guillaume Martin.

Na het wegvallen van Mollema is Tom Dumoulin - die veel werk verrichte in de slotfase - de beste landgenoot in het klassement. Hij staat dertiende op 4 minuut 32 van zijn Sloveense ploeggenoot. Wout Poels toonde progressie en kon langer mee dan de afgelopen week.

Tom Dumoulin was onder de indruk van zijn kopman. “Primoz gaf aan dat hij zich goed voelde en dat hij iets wilde proberen in de laatste twee kilometer. Hij was dominant aanwezig en de ploeg heeft heel goed gereden. Het is de eerste dag dat er verschillen zijn gemaakt in het klassement. We hadden gehoopt om tijd te pakken op Egan, maar we hadden het niet verwacht. Zeker niet toen Ineos het overnam op de voorlaatste klim. Het ging toen heel hard. Ze reden echt volle bak. Daarna hebben Sepp en ik het overgenomen. Sepp was echt heel sterk. De Tour is nog lang en er komt nog een hele zware derde week aan. Tot nu toe loopt het voorspoedig en vandaag was een goede dag.”

Foto: © Sportfoto Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl