Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Jong wint Woensdrechtse Wielerzomer

Maandag 14 september 2020

Elite men - Timo de Jong is de eindwinnaar geworden van het klassement van de Woensdrechtse Wielerzomer. De laastte wedstrijd van de serie van 5 wedstrijden werd in Huijbergen een overwinning voor zijn ploegmaat Daan Vansintmaartensdijk.

Beide renners rijden voor VolkerWessels-Merckx.

Daan Vansintmaartensdijk (22) rondde in het grensdorp een aanval van 80 kilometer succesvol af. In de eindspurt kreeg hij zijn medevluchter Jarno Gmelich Meijling op de knieën. 

,,We hadden geen plan. We hadden met de ploeg ook niets afgesproken", zei Vansintmaartensdijk na afloop van zijn geslaagde missie. De Zuidlander van Volkerwessels zei alleen te hebben willen profiteren van het feit dat hij bij de start vooraan stond. ,,Dat scheelt hier een hoop. Vorige week in Putte stond ik achteraan en duurde het erg lang voor ik een beetje van voren zat.” 

Vansintmaartensdijk kreeg Gmelich Meijling mee. De twee reden hard door. ,,Maar nooit met het idee dat het tot de finish zouden volhouden", bekende de latere winnaar. Achter het tweetal reed in de finale en een groepje van drie (Max Kroonen, Carlo van de Berg en Remco Schouten) bij de rest vandaan. De twee vooraan bleven achter buiten schot.

Door deze ontwikkeling kwam de eindzege van Timo de Jong niet meer in gevaar. De Zeeuw pakte de hoofdprijs met tien punten (126-116) voorsprong op Gmelich Meijling. De derde prijs was voor Vansintmaartensdijk.

Na afloop van de vijf coronakoersen in de gemeente Woensdrecht waren de renners vooral weer vol lof over het initiatief van de organisators om vijf wedstrijden neer te leggen in achtereenvolgens Ossendrecht, Woensdrecht, Hoogerheide, Putte en Huijbergen. ,,Ik heb deze zomer pas zes koersen gereden. Het NK en deze vijf hier", zo schetste Vansintmaartensdijk het zorgwekkende aanbod deze zomer van wielerwedstrijden voor amateurs. Geen wonder dat ze vijf zaterdagen van heinde en verre naar de Zuidwesthoek kwamen. Ook zaterdag stonden weer 120 renners aan de start, van wie vele uit   continentale teams. 

Foto: Organisatie Woensdrechtse WielerzomerEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl