Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

BEAT neemt 'amateur' op in wegteam

Donderdag 19 november 2020

Nieuws - Bij BEAT Cycling is komend jaar naast onder anderen Jan Willem van Schip, Taco van der Hoorn en Yoeri Havik ook plek ingeruimd voor Herman ten Kate in het continentale wegteam.

Opmerkelijk omdat de Rotterdammer dit jaar nog op amateurlicentie uitkwam en geen met bovengenoemde renners vergelijkbare resultaten kan overleggen. Wel rijdt Ten Kate al langer in het shirt van BEAT rond in onder meer fixed gear-wedstrijden.

"Ik hou ervan om mezelf elk jaar weer voor nieuwe uitdagingen te stellen die me dwingen om buiten mijn comfortzone te gaan. En dit is by far de grootste uitdaging tot nu toe, maar wat vaststaat is dat ik heel veel ga leren. Daarom ga ik mijn verhaal ook van A tot Z delen om andere fietsers te inspireren. Daarnaast blijf ik actief met bikepacken, fixed gear racen en andere nieuwe avonturen" zegt de 29-jarige Ten Kate.

De ploeg laat weten niet te verwachten dat de Zuid-Hollander wedstrijden gaat winnen op UCI-niveau. "Maar hij zal wel in een ondersteunende rol worden ingezet."

Foto: © SportfotoEerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl