Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dorpenomloop Drenthe terug in nieuw jasje

Donderdag 10 december 2020

Clubcompetitie - De Dorpenomloop van Drenthe keert in 2021 terug op de wielerkalender als clubcompetitiewedstrijd. De wedstrijd met start en finish in Assen werd de afgelopen jaren weer nieuw leven ingeblazen.

Dit keer moet de wedstrijd op 22 mei plaatsvinden en maakt deze deel uit van de clubcompetitie voor mannen en de topcompetitie voor junior-vrouwen. Het is voor het eerst in de recente geschiedenis dat de Drentse eendagswedstrijd tot de clubcompetitie behoort, de vorige edities – gewonnen door Johim Ariesen, Dion Beukeboom en Coen Vermeltfoort – stonden open voor de continentale wielerteams. De wedstrijd is aan de 48e editie toe en werd in 1962 het eerst verreden en toen gewonnen door de latere wereldkampioen bij de profs Harm Ottenbros. 

De organisatie is in handen van Stichting Wielerevenementen Groningen, ook verantwoordelijk voor onder meer de Ronde van Groningen. Thijs Rondhuis – die dit jaar het NK op de VAM-berg organiseerde en ook wedstrijden als Olympia’s Tour, de Healthy Ageing Tour en de Boels Ladies Tour op zijn conto heeft – is nauw verweven met ook deze Drentse wedstrijd. Hij is blij met de nieuwe status. “We denken dat de clubcompetitie – met het wegvallen van de Omloop van de Veenkoloniën – nog een noordelijke wedstrijd gebruiken kan en dat de Dorpenomloop een mooie aanvulling is op de kalender. Het is een wedstrijd met aanzien en er zal zeker om de zege fel gestreden worden door de beste wielerclubs van ons land. Ook had de KNWU behoefte aan een extra wedstrijd voor junior-vrouwen, daar zijn we in mee gegaan. We organiseren met de Healthy Ageing Tour natuurlijk ook al een wedstrijd voor deze categorie in het kader van de UCI Nations Cup.” 

Foto: © Sportfoto

 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl