Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Minder koersen maar gericht trainen bij Metec-Solarwatt

Donderdag 04 maart 2021

Elite men - Metec-Solarwatt gaat de ontwikkeling van hun coureurs  in een periode met weinig koersen op een andere manier vormgeven.

De ploeg debuteert zondag in de GP Monsere. Daarna volgt er voor de ploeg weer een koersloze periode. ,,De volgende koers wordt de Franse etappekoers Tour du Loir-et-Cher E. Provost. Maar bij gebrek aan wedstrijden schakelen we over op plan B en gaan we naast meerdere trainingskampen trainen op specifieke zaken als tijdrijden en sprinten’’, legt teammanager Michel Megens uit.

''Gelukkig heeft de ploeg een mooi budget wat gebruikt kan worden voor het ontwikkelen van jonge renners. Normaal gesproken wordt dat budget besteed aan het rijden van wedstrijden, maar nu zetten we dat in voor de juiste trainingsfaciliteiten. Talentvolle jongens mogen niet verloren gaan. We willen onze jongens de kans bieden om dezelfde groei door te maken als bijvoorbeeld David Dekker (prof bij Jumb-Visma), Lars van den Berg (prof bij Groupama-FDJ) en Oscar Riesebeek (prof bij Alpecin-Fenix) die bij onze ploeg de basis hebben gelegd.’’

Foto: © Sportfoto Adri van HouwelingenEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl