Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

IJsseldelta over in handen organisatie Ster van Zwolle

Vrijdag 27 september 2013

Nieuws - De Stichting Sport Evenementen (SSE), sinds de eeuwwisseling organisator van de Ster van Zwolle, en de organisatie van de Omloop van de IJsseldelta hebben besloten om vanaf 2014 samen te gaan in één organisatie.

In goede harmonie is besloten dat het de voorkeur geniet om de Omloop van de IJsseldelta te integreren in de SSE. Het doel van de fusie is om voor de toekomst in Zwolle een topevenement voor zowel mannen als vrouwen te garanderen. Uit inventarisatie is gebleken dat een groot aantal vrijwilligers bij beide evenementen actief is.

Zwolse topvrouwen

Jan van Ommen, voorzitter van de Stichting Sport Evenementen, zegt dat zijn organisatie al enkele jaren plannen had om naast de internationale voorjaarsklassieker voor eliterenners en beloften ook een klassieker voor vrouwen te houden. "Zwolse topvrouwen als onder anderen Kirsten Wild, Loes Gunnewijk, Marijn de Vries en Anna van der Breggen hebben er recht op om hun kunnen ook in een goed georganiseerde thuiswedstrijd te kunnen tonen. Nu de Omloop van de IJsseldelta op ons pad komt kunnen we onze wens om een vrouwenklassieker te organiseren verwezenlijken," zegt Jan van Ommen. Het streven van de Stichting Sport Evenementen is om van de vrouwenklassieker een internationaal topevenement te maken.

Openingsklassieker

De 54ste Internationale Ster van Zwolle is op 8 maart Nederalnds openingsklassieker   en de tiende Omloop van de IJsseldelta heeft als gewenste datum 21 juni opgegeven bij de KNWU. Dat is een week voor het NK in Ootmarsum.

Foto: © Sportfoto 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl