Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Den Haag en Rotterdam willen Tourstart

Vrijdag 09 april 2021

Tour de France - Den Haag en Rotterdam willen samen de start van de Tour de France in 2024 of 2025 naar Nederland halen. Als dat lukt, start de 1e etappe van de tour in Rotterdam en eindigt deze in Den Haag.

De start van de Tour de France, beter bekend als de Grand Départ, is ieder jaar op een andere plek. De tourstart is dit jaar in Brest (Frankrijk), volgend jaar in Kopenhagen (Denemarken) en in 2023 in Bilbao (Spanje).

In mei levert Rotterdam haar projectplan (bidbook), om de Grand Départ naar Nederland te halen, in bij de organisator van de Tour de France (Amaury Sport Organisation). Dan worden ook meer details over het plan bekendgemaakt.

Als de Tour naar Nederland komt, worden er in de jaren vóór de Grand Départ allerlei (sportieve) activiteiten en wielerevenementen in Den Haag georganiseerd. Zo helpt het evenement de gezondheid van Hagenaars te verbeteren. Het moet een Tour voor álle Hagenaars worden. Het evenement is goed voor de hele stad: voor de economie, het toerisme en de Haagse sport.

De route van de 1e etappe zal niet alleen langs bekende plekken in Den Haag gaan. Maar juist ook langs gebieden in de stad die de gemeente met dit evenement een positieve prikkel wil geven, zoals Den Haag Zuidwest.

2e Grand Départ in Den Haag

In 1973 startte de Tour de France ook al in Den Haag. Joop Zoetemelk won toen de proloog (tijdrit). Een dag later was de start van de 1e etappe op Scheveningen en de finish in Rotterdam. Ook voor Rotterdam wordt het de 2e Grand Départ, de stad was in 2010 gastheer voor het evenement.

Foto: Sportfoto

 

 

 

 

 Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl