Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Knaven verklaart afwegingen INEOS voor Tour en Giro

Maandag 12 april 2021

Tour de France - Team INEOS Grenadiers bouwt de Tourploeg rond Geraint Thomas dit jaar. Daarmee verwacht ploegleider Servais Knaven dat het Britse team de meeste kans maakt tegen het Jumbo-Visma van Primoz Roglic.

Knaven doet zijn uitspraken in het tijdschrift Cycling, de opvolger van Cycling.be.

"De Tour de France bevat dit jaar veel tijdritkilometers, waardoor we het team rond Geraint Thomas zullen bouwen, inclusief een belangrijke rol voor Tao Geoghegan Hart en Richard Carapaz. Zo hopen we weerwerk te kunnen bieden tegen chronospecialisten als Tadej Pogacar en Primoz Roglic. We denken dat Egan Bernal - gezien het klimparcours - gewoon meer kansen heeft om in de Giro mee te doen voor de zege." Knaven ziet in Giro-winnaar Hart nog geen kopman voor de Tour, maar wel 'een troef om achter de hand te houden'.

Knaven spreekt in Cycling ook over de kansen van Chris Froome om zijn oude niveau te halen, de rol van Laurens de Plus en het loslaten van de bergtreintjesstrategie. Cycling is in Nederland en Vlaanderen te koop in de betere kiosk. In de huidige uitgave staan ook interviews met Julian Alaphilippe en Chantal Blaak. Ook werd het parcours van Luik-Bastenaken-Luik bekeken met Jelle Vanendert en is er aandacht voor de fietsen van BMC en Factor.

Foto: Sportfoto

 


Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl