Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema is achtste en content in Luik-Bastenaken-Luik

Zondag 25 april 2021

Elite men - Luik-Bastenaken-Luik is gewonnen door Tadej Pogacar. De Sloveen van UAE Emirates won de sprint van een kopgroep van vijf.

Daarachter probeerde Bauke Mollema met Benoot en Hirschi de sprong nog te maken, maar de Groninger strandde op de achtste plaats.

Na een sterke inleiding van zijn team INEOS opende Richard Carapaz de finale, nadat de laatste van de vroege vluchtgroep (met Matthijs Paasschens) was gegrepen.

Carapaz - later gediskwalificeerd door ongeoorloofd dalen - werd op de Valkenrots voorbij gereden door vijf renners: Pogacar, Woods, Alaphilippe, Gaudu en de jarige Valverde. De laatste ging de sprint aan, maar zag Pogacar naar de winst rijden door Alaphilippe net voor te blijven. De Fransman was vorig jaar tweede achter Primoz Roglic.

"Dit was het maximaal haalbare vandaag. De vijf vooruit waren de sterksten, die kon ik niet volgen. Ik wist dat ik niet de snelste was van de groep achtervolgers en reed daarom weg. Zo kon ik toch in de top 10 eindigen. Met dat resultaat kan ik leven" liet Mollema na afloop weten.

Foto's: Sportfoto - Oscar de WaeleEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl