Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dutch Food Valley Cycling Team klaar voor 2021

Maandag 26 april 2021

Clubcompetitie - Het Elite- en Belofteteam Dutch Food Valley Cycling Team (DFVCT), de opleidingsploeg in de Valleiregio voor profwielrenners, is klaar voor het wielerseizoen 2021.

De eerste koers is naar verwachting de GP Color Code Bassenge in Wallonië, België op 30 mei. De ploeg heeft een selectie van achttien wielrenners van verenigingen uit Ede, Veenendaal, Tiel, Nijmegen en Arnhem. 

De ploeg heeft de trend van verjonging en versterking van vorig jaar doorgezet, waarbij een aantal sterke renners voor de ploeg behouden zijn. Teammanager René Bastiaansen licht toe: “We zijn erg blij dat we de kern van de ploeg van vorig jaar bijeen hebben weten te houden. Er is geen enkele renner die een overstap heeft gemaakt naar een andere ploeg in Nederland. Dat toont aan hoe zeer de renners het naar hun zin hebben. Bovendien zijn al onze sponsoren, suppliers en partners binnenboord gebleven. Het is fijn dat zij ons blijven steunen”.

Het Dutch Food Valley Cycling Team werkt met een selectie van achttien renners en een kweekvijver voor jonge talenten. Bastiaansen: “De combinatie werkt goed. Afgelopen jaar hebben we een aantal renners uit de kweekvijver zien doorstromen naar de selectie. Zo kunnen we onze eigen kwaliteit binnen de ploeg waarborgen”. 

De ploeg heeft ook een aantal nieuwe renners aangetrokken. Wiebe Scholten komt over van het continentale Vlasman Cycling Team. Vorig jaar begon zijn seizoen goed met een zesde plaats in de Ronde van Groningen, maar hij heeft door het ingekorte seizoen niet veel kunnen rijden. Hij mikt daarom dit seizoen op goede uitslagen. Ook zal hij zijn ervaring overbrengen op de jonge renners in de ploeg. 

Alex Mengoulas is de tweede renner die overkomt van een continentale ploeg. Hij eed afgelopen jaren bij BEAT Cycling Club en is een zeer verdienstelijke hardrijder. Hij is op breed inzetbaar en neemt zijn ervaring van drie jaar koersen op continentaal niveau mee naar DFVCT. Mengoulas heeft een Nederlandse en Griekse nationaliteit. Hij rijdt dit jaar ook in de Griekse selectie. In de koersen voor DFVCT gaat hij voor de overwinning, om daarmee opnieuw een plek bij de profs af te dwingen. 

De ploeg draait niet alleen op jonge renners. Patrick Bos, overkomend van de Adelaar uit Apeldoorn, is een veteraan te noemen. Naast meerdere medailles op de nationale kampioenschappen op de baan, is Patrick regerend wereldkampioen tandem op de weg, Nederlands kampioen tandem op de weg, op de tijdrit en achtervolging op de baan. Ook won hij verschillende medailles op de Paralympische Spelen. Deze ervaren renner zal dit seizoen, naast zijn tandemwedstrijden op de baan als piloot voor Tristan Bangma, dienen als wegkapitein. 

Nieuw in de ploeg zijn ook Bouke Gerritsma (OWC Oldenzaal), Danny Kroeze (Allinq-Krush-IJsselstreek CT), Guus van Schipstal (WV Schijndel, junioren), James Potter (Volharding, junioren) Levi van Hoften (Batauwers, junioren) en Tjalle de Jong (Hellingproof). Vanuit de selectie van vorig jaar blijven Bram Dissel, Hugo Heijer (vanuit de kweekvijver van DFVCT), Geert van Kappel, Jasper Bugter, Roderik Egberink en Jasper Jansen, Wyatt Gaulke (USA), en Lachlan Sinclair en Elliot Schultz uit Australië. 

Foto: DFVCT

 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl