Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU-selecties voor Orlen en Vredeskoers

Vrijdag 21 mei 2021

Nieuws - KNWU-beloftencoach Adriaan Helmantel heeft in totaal twaalf renners geselecteerd om uit te komen in óf de Orlen Nations Grand Prix óf in de Vredeskoers Jeseniky Spa. Beide wedstrijden behoren tot de Nations Cup -23.

In de Orlen Nations Grand Prix in Polen (29-30 mei) komen Merijn van den Berg, Mick van Dijke, Rick Pluimers, Casper van Uden, Tim Marsman en Maikel Zijlaard in actie. "Vorig jaar hebben we deze koers zodanig gedomineerd dat we alle bekers nauwelijks mee kregen naar huis. Olav Kooij won toen het eindklassement en schreef een rit op zijn naam, terwijl we ook de ploegentijdrit wonnen. Ook dit jaar trekken we met ambities naar deze wedstrijd. Marijn van den Berg toonde deze week in Frankrijk al zijn snelle benen in de Alpes Isere Tour en ook Van Dijke en Pluimers kunnen goed aankomen in een peloton of een kleinere groep. Ik denk kortom dat deze wedstrijd ons opnieuw volop kansen biedt om voor de winst te gaan."

Vredeskoers KNWU

Vervolgens staat van 3 tot en met 6 juni 2021 de Vredeskoers Grand Prix Jeseniky Spa in Tsjechië op het programma, waar Helmantel met zes andere namen aan het vertrek staat. Hier zijn Stijn Daemen, Enzo Leijnse, Lars Boven, Darren van Bekkum, Wessel Krul en Timo de Jong voorzien om in oranje uit te komen. Helmantel is benieuwd wat de geselecteerden in de bergen kunnen tonen. "In de proloog - waar specialisten als Lars Boven en Enzo Leijnse troeven zijn - en de eerste normale rit hebben we zeker kansen. Daarna gaan we twee dagen het hooggebergte in, waar ik met graag door deze jongens laat verrassen. Al met al zijn beide wedstrijden een mooie aanvulling op het wedstrijdprogramma van de renners bij hun teams."

Foto: Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl