Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

KNWU-selecties voor EK en WK Para-Cycling

Vrijdag 28 mei 2021

Nieuws - Bondscoach Eelke van der Wal heeft de selecties bekend gemaakt voor het EK en WK Para-Cycling op de weg. Het Europese kampioenschap vindt van 3 tot en met 6 juni plaats in Upper (Oostenrijk), het wereldkampioenschap in het Portugese Cascais van 9 tot en met 13 juni.

De twee toernooien volgen kort op elkaar. Van der Wal: “Het Europees Kampioenschap staat voor ons voor een groot deel in het teken van opleiding, van jonge sporters die internationale ervaring op kunnen doen. Je kunt zeggen dat we hier deels de Paralympische Spelen van Parijs (2024) al in ons hoofd hebben. Op het WK komen we met een sterke ploeg in actie. We hebben onlangs in de wereldbeker zodanig sterk gepresteerd dat we het medailleklassement wonnen. Die uitslag tezamen met de trainingsdata geven ons het vertrouwen dat we op het WK opnieuw tot sterke prestaties kunnen komen en een aantal wereldtitels kunnen veroveren. Dat zou voor onze sporters een mooie opsteker richting de Paralympische Spelen van Tokyo zijn, ons hoofddoel van dit seizoen.”

Op het WK komen in actie:

Cycling: André Wijnhoud (MC2), Stijn Boersma (MC3), Daniel Abraham en Martin van de Pol (MC5)

Handbike: Jennette Jansen (WH4), Chantal Haenen (WH5), Mark Mekenkamp, Mischa Hielkema, Sidney Bito (MH3), Geert Schipper, Jetze Plat (MH4), Mitch Valize, Johan Reekers en Tim de Vries (MH5)

Tandem: Rick Veldkamp/Rick Flens, Tristan Bangma/Patrick Bos, Vincent ter Schure/Timo Fransen

Op het EK komen in actie:

Cycling: Aniek van den Aarssen (WC3), Wouter Eijkman (MC3), Hidde Buur, Matthijs Drenth (MC4) en Jurrien ten Kleij (MC5)

Handbike: Chantal Haenen (WH5), Sidney Bito (MH3) en Mitch Valize (MH5)

Tandem: Rick Veldkamp/Rick Flens, Roel Scheij/Roland van der Sloot, Stephen de Vries/Bouke Gerritsma en Tristan Bangma/Patrick Bos

Tricycling: Marieke van Soest (WT2)

Foto: Sportfoto

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl