Wiebes en Brand juichen in Thüringen

Zondag 30 mei 2021

Women - Dubbel Nederlands feest vandaag in de Lotto Thüringen Ladies Tour met dagwinst voor Lorena Wiebes (DSM) en de eindoverwinning van Lucinda Brand (Trek-Segafredo).

Beide rensters wonnen twee etappes in deze Duitse rittenwedstrijd en drukten zo een stevig stempel op de ronde.

Vandaag in Gotha bleef Wiebes Lotte Kopecky (tweede) en Emilia Fahlin (derde) voor in de sprint. "Vandaag konden we opnieuw de koers controleren. Franziska Koch hielp het Belgisch team bij het controleren van de vlucht en toen zetten we een goede lead-out op door Floortje Mackaij, Pfeiffer Georgi en Susanne Andersen. Ik kon vervolgens mijn sprint doen zoals ik dat wilde. Dat maakte dit ook een teamprestatie."

Brand moest in het peloton finishen om zich zeker te stellen van de eindoverwinning. Het waren de eerste drie zeges van het wegseizoen voor de wereldkampioene veldrijden van Oostende.

Brand zei: "Het was een zware maar goede week. Ik ben blij met een sterk team rond me, dat was belangrijk in een rittenkoers waar elke seconde telt en waar je ogen overal moet hebben. Je moet dan vertrouwen hebben en kalm blijven, dan is het fijn een ervaren groep rond je te weten, die veel werk verzet. Ik ben super blij - ook voor hen - om het af te kunnen ronden vandaag."

Karlijn Swinkels (Jumbo-Visma) maakte deel uit van de vlucht van de dag en kreeg de prijs voor de strijdlust.

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl