Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oud-profs rijden 'Tour' voor Spieren voor Spieren

Dinsdag 08 juni 2021

Nieuws - 25 jaar na het Grand Départ is de Tour terug in ’s-Hertogenbosch met de tweede editie van “De Ronde van Frankrijk in Brabant”.Het evenement vindt plaats op 10 en 11 juli 2021, en start en finisht bij Maaspoort in ’s-Hertogenbosch. De opbrengst gaat naar ‘Spieren voor Spieren’.

Het betreft een evenement voor recreatieve fietsers, waarbij de deelnemers de uitdaging aangaan om in één dag de ronde te fietsen. Het bijzondere aan de +/- 80 km lange route is het feit dat deze dezelfde vorm heeft als de contouren van Frankrijk.

Na deze route is de Brabantse stad nog niet klaar met de grote rondes, want volgend jaar start de tweede etappe van La Vuelta a España. Daarom is de route dit jaar uitgebreid met “De Ronde van Spanje in Brabant”. Ook deze route heeft de contouren van het land Spanje. Beide routes zijn “geografisch logisch” aan elkaar gelinkt. De totale afstand is 125km. En dat alles voor een stichting met als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Bij de eerste editie in 2020 is er ruim € 23.000 opgehaald.

Met betrekking tot de route laat de organisatie niets aan het toeval over. Zo heeft men de Nederlandse renners van de tour van 1996 uitgenodigd om de route te komen verkennen. Op 8 juni stonden er aan het vertrek: Erik Breukink, Erik Dekker, Maarten den Bakker en Bart Vos-kamp. Als gastrenners hebben ook Elfstedentocht winnaar Henk Angenent en wereldkampioen veldrijden Richard Groenendaal deelgenomen. Minke Booij, directeur van Spieren voor Spieren, gaf het startsein

“Het is een mooie, afwisselende route door Brabant met een pittige finale”, glimlacht Erik Dekker. “Maar het mooiste is dat je na afloop de contouren van Frankrijk op je fietsnavigatiesysteem hebt staan.”

“Wat een gaaf initiatief”, zegt directeur Minke Booij van de stichting. “Spieren voor Spieren is ontstaan vanuit topsporters. Zij weten als geen ander hoe belangrijk een goed functionerend lichaam is om een topprestatie te kunnen leveren. Kinderen met een spierziekte verliezen elke dag spierkracht en de impact op hun leven en dat van hun gezin is groot. Wij zijn elke keer opnieuw onder de indruk en dankbaar dat sporters hun gezonde spieren inzetten om geld in te zamelen voor zieke spieren. Zo komt genezing voor kinderen met een spierziekte sneller dichterbij.”

Inschrijven voor de Ronde van Frankrijk in Brabant op 11 juli 2021   

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl