Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel en team eren opa Poulidor

Donderdag 24 juni 2021

Tour de France - Mathieu van der Poel en zijn ploeggenoten van Alpecin-Fenix eerden vandaag Mathieu's grootvader Raymond Poulidor.

Alleen tijdens de teampresentatie droegen zij een kleurstelling die een bijna nauwkeurige weergave was van het shirt dat Poulidor ooit droeg. Uiteraard wel met de sponsors Alpecin en Fenix op het tricot.

Mathieu van der Poel maakt dit weekeinde zijn Tourdebuut 45 jaar nadat zijn grootvader zijn laatste Tour de France reed.

Tussen 1962 en 1976, stond Poulidor maar liefst 14 keer aan de start van ‘s werelds grootste wielerwedstrijd, de Ronde van Frankrijk. Acht keer eindigde hij op het podium van la Grande Boucle, maar zonder ooit de gele trui te hebben gedragen. Dat was ook het geval bij zijn laatste doortocht op de Champs-Élysées in juli 1976, toen hij derde werd in de eindstand. 

"Nu, 45 jaar later, staat zijn kleinzoon Mathieu van der Poel voor zijn debut in de Tour. Het is nu aan hem om de gele droom na te jagen en zodoende de nalatenschap van z’n grootvader aan hem en de hele wielerwereld te belichamen" zegt zijn team. Mathieu van der Poel: "Mijn grootvader herkende al vroeg mijn passie voor wielrennen en zei altijd dat David en ik meer getalenteerd waren dan hij. Vandaag had ik graag gewenst dat hij erbij kon zijn om deze ervaring te delen met onze familie. Hij heeft hier lange tijd van gedroomd, maar ik ben er zeker van dat hij trots is. Dat is hij altijd geweest. Ik ben erg verheugd dat we op deze leuke manier een ultieme hulde kunnen brengen aan hem en dat we samen “Merci Poupou!” kunnen zeggen."

Fans kunnen op www.mercipoupou.com een “MerciPoupou” replicashirt of wielerpet kopen. De opbrengst van deze verkoop gaat naar een goed doel. Organisaties en liefdadigheidsprojecten die kinderen en jongeren in de sport ondersteunen, kunnen zich aanmelden voor dit fonds. Meer informatie daarover zal nog tijdens de Tour door alle betrokken partijen gecommuniceerd worden. 

Foto: Alpecin-FenixEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl