Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema soleert naar ritwinst in Tour de France

Zaterdag 10 juli 2021

Tour de France - Bauke Mollema heeft de veertiende etappe van de Tour de France gewonnen.

De renner van Trek-Segafredo soleerde een kleine veertig kilometer van de streep naar de winst in Quillan, nadat hij tussen de voorlaatste en laatste klim in deze rit zijn aanval had geplaatst. Hij reed weg uit een groep waarin ook Wout Poels een plek gezocht had. De Limburger sprokkelde onderweg weer de nodige punten voor het bergklassement, al zag hij de Canadees Woods de leiding nemen in de strijd om de bollen.

Mollema - die ook de prijs voor de strijdlust kreeg - boekte in de Tour zijn tweede ritsucces, na een zege in 2017. Ook won hij al een rit in de Ronde van Spanje. Verder heeft hij wedstrijden als Il Lombardia en de Clasica San Sebastian op zijn palmares staan. Dit seizoen wist de Groninger een rit in de Tour desAlpes Maritimes en de Trofeo Laigueglia te winnen.

Mollema was erg gelukkig met de zege. ''Ik wilde graag weer een rit winnen en ben blij dat het gelukt is. Als team waren we altijd van voren bij alle aanvallen in de eerste tachtig kilometers. De samenwerking in de kopgroep was niet zo goed, dus ik besloot van ver aan te gaan. Het was lastig, het was warm, maar ik voelde me goed. Maar ik weet dat ik zo'n opdracht aankan. Toen ik op de top van de slotklim vijftig seconden had, wist ik dat ik de zege binnen moest kunnen halen.''

Foto: Sportfoto

 


Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl