Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Aert wint op Champs Elysees

Zondag 18 juli 2021

Tour de France - Wout van Aert heeft de slotrit van de Tour de France gewonnen.

De Belgisch kampioen schonk Jumbo-Visma de zege op de Champs Elysees door Jasper Philipsen en Mark Cavendish achter zich te houden. Het was de vierde ritwinst voor de Nederlandse ploeg in deze ronde, ook werd men met Jonas Vingegaard tweede in het eindklassement.

Van Aert dankte Mike Teunissen voor de lead-out. "Die was van wereldklasse." Danny van Poppel eindigde als zesde in Parijs.

De eindzege was voor het tweede jaar op rij voor Tadej Pogacar. Wilco Kelderman werd vijfde in de finale afrekening.

Bij Jumbo-Visma kon men toch tevreden afsluiten. Sportief directeur Merijn Zeeman sprak van een Tour die van extreme teleurstelling overging in enorme blijdschap. “Ik ben ontzettend trots op dit hele team, zowel renners als staf. Zij zijn erin geslaagd de spirit en de focus te behouden en nieuwe doelen te stellen. Daar zijn we met z’n allen in gaan geloven en vol voor gegaan. Die veerkracht is een groot goed en in topsport cruciaal om succesvol te zijn. Dat hebben wij met elkaar gedaan en dat vervult ons met blijdschap en trots.”

Na die tegenslagen zijn we blijven denken in oplossingen en niet in problemen”, vervolgt Zeeman. “Daar zijn we in geslaagd en dat is heel erg mooi. We hebben het geloof behouden en samen met de rennersgroep een tactiek en strategie bedacht. Daar hebben we heel veel tijd in gestopt. De prestaties die Jonas heeft laten zien, hebben ons ontzettend geholpen. Dat was een groot doel om voor te blijven gaan. Dat bij elkaar maakte dat het allemaal heel goed samenviel.”

Dat Team Jumbo-Visma, ondanks dat het maar met vier renners Parijs heeft bereikt, op het podium staat, heeft volgens Zeeman te maken met de kwaliteit binnen de ploeg. “We zijn erin blijven geloven dat we succesvol konden zijn. We zijn op een goede manier met de tegenslagen omgegaan. We hebben betreurd dat vier jongens van ons de Tour moesten verlaten en daar hebben we ook bij stilgestaan, maar vervolgens keken we ook naar de dag van morgen.”

Foto: Sportfoto - Oscar de Waele

 


Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl