Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse renners kijken uit naar EK op thuisbaan

Maandag 16 augustus 2021

Track - Het Europees Kampioenschap op de baan voor junioren en beloften begint dinsdag pas. Maar er wordt volop getraind in Omnisport Apeldoorn en de baan is ondertussen al helemaal klaar voor de ontvangst van een omvangrijk deelnemersveld van bijna vijfhonderd renners. De Nederlandse renners kijken uit naar het EK op hun thuisbaan.

“We hebben heel hard gewerkt om hier in onze beste conditie te staan en ik heb er heel veel zin in” zegt duurrenster Maike van der Duin voordat de training begint. “We willen ons hier echt laten zien op onze thuisbaan en ik ben heel gemotiveerd om voor de medailles mee te strijden. Ik rijd vier onderdelen, dus kansen genoeg. We hebben niet veel wedstrijden gereden het afgelopen jaar. Hoe mooi is het dan dat we hier in Apeldoorn het EK hebben en dat we daar naar toe hebben kunnen leven. En dan ook met publiek erbij, dat maakt het helemaal af.’’

Sprinter Daan Kool won vorig jaar een zilveren medaille op de keirin. “Vanaf dat we hoorden dat het EK hier zou zijn, heeft dat ons zeker gemotiveerd om heel veel werk te verzetten om hier sterk voor de dag te komen. Normaal trainen we hier in een lege hal en de afgelopen periode begon het er steeds meer uit te zien als een wedstrijdarena. Het middenterrein werd voller en nu weten we dat het evenement er echt aan zit te komen. Ik hoop mijn prestatie van vorig jaar te evenaren of zelfs te verbeteren. De beste kansen verwacht ik opnieuw op de keirin te hebben.”

Foto Sportfoto

Wil je de Nederlanders komen aanmoedigen, bestel dan een ticket via de banner bovenin deze website.Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl