Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Apeldoorn toont interesse voor EK Baan 2024

Zondag 22 augustus 2021

Track - De Nederlandse wielerploeg was ook op de slotdag van het Europees Kampioenschap op de baan in Apeldoorn succesvol.

Met tal van andere wielernaties stalen de pupillen van coach Fulco van Gulik de afgelopen zes dagen de show op hun eigen wielerpiste in Apeldoorn. Een stip aan de horizon voor zowel hen als organisator Libéma Profcycling is de kandidatuur voor het Europees Kampioenschap Baanwielrennen voor elite in 2024. Samen met de gemeente Apeldoorn, de provincie Gelderland en de KNWU wil Libéma dan een belangrijke generale repetitie voor de Olympische Spelen van Parijs organiseren. Voor de sterren van dit toernooi is dan wellicht de cirkel rond.

Organisator Libéma Profcycling toonde zich bij monde van projectleider Rens Kamphuis content over het afgelopen EK. Het evenement paste perfect in de ambitie om het EK Baanwielrennen voor elite in 2024 te organiseren. ‘’We zijn blij dat we er, in deze voor evenementen toch lastige tijden, in geslaagd zijn dit kampioenschap te organiseren en tot een succes te maken. Uiteraard met een fikse en zeer gewaardeerde extra inspanning van alle medewerkers en vrijwilligers. Met op de slotdagen het momenteel maximumaantal toegestane bezoekers op de tribunes en een strikt coronaprotocol voor de renners, begeleiders en crew. We hebben talenten aan het werk gezien waarvan we in de toekomst verwachten dat zij ook op grote elite-toernooien om de medailles zullen gaan strijden. Ook Nederlandse talenten die normaal gesproken hun trainingsarbeid hier in Omnisport verrichten en er nu oogsten. Al met al blikken we heel tevreden terug.’’

Foto Sportfoto

 Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl