Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop van Staverden sneuvelt alsnog

Woensdag 25 augustus 2021

Clubcompetitie - De Omloop van Staverden gaat niet door. De nieuwe wielerklassieker had op 11 september de opvolger moeten worden van de Parel van de Veluwe.

Een wedstrijd die minder over provinciale wegen zou voeren en dus met minder politie inzet toe zou moeten kunnen. Toekomstproof noemde de Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek het. Maar zuur genoeg is het juist de inzet van de politie die de organisatie nu parten speelt. Een foute aanvraag bij een verkeerd politiedistrict is de directe  aanleiding.  Het duurde even voordat de fout ontdekt werd en toen was het leed niet meer te overzien.

''Voor een alternatief verkeersplan was het tijdspad te kort. Na heel intensief overleg met de KNWU, de politie en de gemeente Ermelo hebben we een spijtig besluit moeten nemen. We laten het nu even los. Maar deze herfst pakken we het weer op. Met als doel een Mooie Omloop van Staverden’’ zo laat men de deelnemende ploegen weten.

Zuur genoeg werd op dezelfde dag ook de Dorpenomloop van Drenthe geschrapt, zodat de KNWU Clubcompetitie vooralsnog alleen uit de al verreden Zuiderzeeronde (Biddinghuizen) en de finale in Limburg (25 en 26 september) bestaat. De leiding in het klassement is stevig in handen van De IJsselstreek, die de eerste vijf plaatsen claimde in de openingswedstrijd. Marien Bogerd is leider in het algemeen klassement.

Foto Sportfoto

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl