Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Team HSK Trias-Mooi Jong houdt op te bestaan

Donderdag 14 oktober 2021

Clubcompetitie - HSK Trias-Mooi Jong zal in 2022 niet meer in het peloton verschijnen. De Haagse wielerformatie rijdt aanstaand weekend voor het laatst de Ster van Zwolle (zaterdag) en de Omloop van de Braakman (zondag).

Dit tot grote treurnis van Marco Riemen, de immer enthousiaste ploegleider, die zes jaar lang zijn hart en ziel in de ploeg heeft gestoken. ‘’Ik heb twee maanden geleden samen met Michel Kreder en Herman Bakker een plan opgesteld en heb dat voorgelegd aan de sponsor’’, laat Marco Riemen weten. ‘’We wilden de komende drie jaar toewerken naar een continental team. Er lag een plan dat alle renners bij Michel Kreder zouden gaan trainen. De sponsor zou het plan gaan overleggen en zou er later op terugkomen.’’

Marco Riemen was positief gestemd, dacht dat het met het opgestelde plan goed zat, terwijl de sponsors ook altijd enthousiast waren over zijn ploeg. ‘’We zijn in de clubcompetitie tweede geworden, reden het NCK goed. Hans was overal tevreden mee. We hadden afgelopen dinsdagavond een gesprek met elkaar. Hij gaf te kennen dat er voor de mooie plannen geen budget is, dat we het in 2022 zelfs met minder moeten doen dat dit jaar. Het is gewoon een budgetkwestie. Ik heb daarop besloten voor mezelf te kiezen, te stoppen en in de toekomst verder te kijken. Hoe vervelend het ook is, want dit team is mijn kindje. Ik heb dit team met de hulp van de sponsor de ploeg opgericht. Ik heb vandaag (woensdag, DR) de knoop doorgehakt, het was voor mij niet meer te doen. Ik ben er ook verschrikkelijk ziek van. Dit had ik niet verwacht, het bericht sloeg in als een bom. Ik had nog gehoopt op een middenweg, maar dat was niet mogelijk. Ik laat het nu eerst bezinken, ik moet het toch een plekje geven. Ik vind het ook heel erg voor de begeleiding en voor de renners. We proberen de renners zo goed als mogelijk onder te brengen bij clubteams’’, aldus Marco Riemen.

HSK Trias-Mooi Jong staat aanstaand weekend in zowel de Ster van Zwolle als de Omloop van de Braakman onder leiding van Michel Kreder en Herman Bakker. (Dan Rolandus)

Foto: Sportfoto

 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl