Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ellen van Dijk is missende schakel in ploegachtervolging

Vrijdag 18 oktober 2013

Track - De ploegachtervolging voor de vrouwen is het enige onderdeel waarop Nederland niet mee doet op het Europees Kampioenschap op de baan in Apeldoorn. Bondscoach René Wolff en technisch directeur Thorwald Veneberg vonden de voorbereidingstijd onvoldoende om een volwaardige ploeg de baan op te sturen.

"Met Ellen van Dijk erbij hadden we het willen proberen" zegt Wolff. "Zij heeft als wereldkampioene tijdrijden op de weg genoeg power om zonder lange voorbereiding met Nederland toch kans te maken op eremetaal. Zeker omdat we met Kirsten Wild nog een grote motor in huis hebben." Zonder Van Dijk bleef in de ogen van de bond een groep wegrensters over die na de WK-ploegentijdrit in Florence pas de overgang naar de piste wilden maken. Wolff: "We wilden als bond best tijd en energie investeren in dit onderdeel, maar hadden daarvoor een voorbereidingstraject uitgestippeld, waar niemand aan wilde voldoen. Maar je moet op dit onderdeel wel aan bepaalde automatismen werken, zeker nu er vier rensters in plaats van drie per land de baan in gaan."

Geen medaillekans

De Duitser heeft niet het idee dat Nederland een medaillekans heeft laten lopen. "Met Van Dijk erbij had ik daarin geloofd, zonder haar niet." Onder anderen Roxane Knetemann en Vera Koedooder waren bereid geweest dit onderdeel te rijden. De zorg blijft ook voor de langere termijn, want Van Dijk heeft aangegeven in ieder geval komende winter niet op de baan te willen fietsen. Bij de andere eventuele kandidaten is er wel bereidheid tot een winterprogramma op de piste, maar blijft de weg prioriteit houden.

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl