Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk krijgt plek in Tourselectie Jumbo-Visma

Dinsdag 11 januari 2022

Tour de France - De Tour de France is het hoofddoel van Jumbo-Visma in 2022, zo laat de ploeg vandaag weten. Kopmannen zijn Primoz Roglic en Jonas Vingegaard.

Steven Kruijswijk doet een stap terug in de hierarchie, maar is voorlopig als enige Nederlander zeker van een plek in de Tourselectie.  Ook Sepp Kuss, Rohan Dennis en Wout van Aert mogen al zeker rekenen op een plek op het presentatiepodium in Denemarken.

Merijn Zeeman: "In 2021 hadden we onze beste Tour ooit, met vier ritzeges en de tweede plaats in het klassement. We gaan er alles aan doen om in juli de beste versie van onszelf te zijn, maar we weten ook allemaal dat de concurrentie sterk is. Tadej Pogacar is uiteraard opnieuw topfavoriet en wij zijn één van de uitdagers."

 In mei worden de laatste twee plaatsen vergeven. Zeeman: "We moeten eerst natuurlijk de hectische openingsweek zonder kleerscheuren zien door te komen. De Tour is de grootste wedstrijd ter wereld en de moeilijkste om te winnen, maar we vinden dat een prachtige uitdaging. Daar kijken we naar uit."

De ploeg bevestigde dat Tom Dumoulin in 2022 mikt op de Giro d'Italia.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl