Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vos wint haar achtste wereldtitel in het veld

Zaterdag 29 januari 2022

Offroad - Marianne Vos heeft in Fayetteville de wereldtitel in het veld gewonnen. Acht jaar na haar laatste regenboogtrui in het veld won ze de sprint van Lucinda Brand.

De Italiaanse Persico veroverde het brons, nadat Ceylin del Carmen Alvardo ten val kwam in de slotronde.

Het was een verwacht duel in Arkansas. Lucinda Brand was als titelverdedigster het meest constant deze winter, maar Marianne Vos piekte misschien wel het best. Na een geslaagd wegseizoen, met winst in Gent-Wevelgem en de Amstel Gold Race en zilver op het WK op de weg in Leuven, greep Vos haar achtste wereldtitel. Zestien jaar na haar eerste wereldtitel in Zeddam, acht jaar na haar laatste zege in een WK veld in Hoogerheide.

Brand nam de eerste vier ronden de leiding resoluut in handen. De Dordtse wilde er geen tactisch spel van maken, maar dat werd het toch nadat Marianne Vos niet van wijken wilde weten. Pas aan het einde van de vierde ronde nam Vos een eerste keer over. Aanvallen volgden.

''Het is ongelofelijk. Ik focuste me op deze race, maar ik kan het niet geloven. Het was een lastige race. Lucinda was een lastige tegenstander. Ze legde de druk erop, maar je komt hier lastig weg. Ik moest kalm blijven en de juiste dingen doen in de laatste ronde. Er liggen veel jaren tussen de titels. Dit jaar had ik een geweldgie steun van mijn ploeg en mijn familie en heb ik de juiste keuzes gemaakt. Ik ben dankbaar om hier te winnen.''

Uitslagen

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl