Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

BOEKTIP: Koningen van de Wielerklassiekers

Maandag 31 januari 2022

Products - VERSCHIJNT MAART 2022 – Naast de Tour de France, de Giro en de Vuelta gaat in het wielrennen de meeste aandacht uit naar de klassiekers. De meeste van deze prestigieuze eendagswedstrijden kennen een lange geschiedenis, vol strijd, heroïek en niet zelden verrassende ontknopingen. Het winnen van een klassieker betekent eeuwige roem.

In Koningen van de wielerklassiekers wordt uitvoerig aandacht geschonken aan de vijf monumenten Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Wat is de oorsprong van deze topwedstrijden en wat zijn hun typische kenmerken? Uiteraard komt ook de Amstel Gold Race, sinds 1966 Neerlands enige klassieker, ruimschoots aan bod. Jan Raas eindigde vijf keer als eerste en zijn vroegere ploegmaat Leo van Vliet, de huidige koersdirecteur, legt de charme uit van dit, qua bezoekersaantal, grootste sportevenement in Nederland.

Ook wordt uitgelegd wat de aantrekkingskracht is van klassiekers als Gent-Wevelgem, de Waalse Pijl, Parijs-Tours en de nieuwe grind- en gravelrace in Toscane, Strade Bianche. Indringende portretten van 35 beroemde renners, allemaal winnaars van op z’n minst één monument, maken dit boek tot een klassiek document.

Over de auteurs: Louis Bovée (1950) verdiende zijn sporen in de sportjournalistiek tussen 1981 en 2013 als chef-sport van Aktueel. Ook schreef hij diverse sportboeken, zoals In het geel en Meesters van de modder, over de 50 beste veldrijders ooit. Evert de Rooij (1952) was van 1982 tot 2011 hoofdredacteur van resp. Wieler Revue en Wieler Magazine en schrijft sindsdien boeken over Italiaanse regio’s. Roy Schriemer (1970) was jarenlang redacteur van resp. Wieler Revue en Wieler Magazine en is sinds 2013 naast freelance sport journalist eigenaar/hoofdredacteur van de wielersite cyclingonline.nl.

ALVAST BESTELLEN? DAT KAN HIER.

 

 Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl