Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

‘UCI moet regels maken voor afgelastingen’

Dinsdag 12 maart 2013

Nieuws - Nadat zondag twee Drentse wedstrijden geannuleerd werden als gevolg van sneeuw, is Nokere Koerse een nieuw slachtoffer.  Volgens John van den Akker van Cyclingservice - waar men teams contracteert voor organisatoren – wordt het tijd voor UCI-regels om de afwikkeling van een dergelijke afgelasting af te handelen.

“Ik kan mij goed voorstellen dat organisatoren tot het laatste moment proberen hun wedstrijd doorgang te laten vinden, ook al gaat die beslissing uiteindelijk altijd in overleg met de wedstrijdcommissaris van de UCI en de politie. Een organisatie maakt immers veel kosten. Neem nu hier in Nokere Koerse waar 1200 gasten verwacht werden en de catering al besteld was. En de teams zullen ook hun overnachting betaald willen krijgen en startgelden moeten worden uitbetaald.”

Niets vastgelegd

Volgens Van den Akker wordt er door teams en organisatie vaak al onderhandeld over het delen van de kosten, maar is daarvoor niets vastgelegd. “Ik denk dat het goed zou zijn als de UCI hier regels voor opstelt. Organisatoren moeten eigenlijk weten waar men aan toe is. Nu is het sneeuw waardoor wedstrijden niet door kunnen gaan, in de zomer kan dat onweer, een natuurramp of een brand zijn. Of iemand van het koningshuis overlijdt en er wordt een nationale dag van rouw afgekondigd. Dan komt een organisator voor de afwikkeling van kosten te staan, het is dan wel zo prettig als door de internationale wielerbond is vastgelegd waar men wel of niet toe verplicht is. Dat schept duidelijkheid voor alle partijen.”

Theo Bos was dik ingepakt bij de start van de Ronde van Drenthe zaterdag, zondag hoefde hij niet meer te starten in Dwars door Drenthe als gevolg van sneeuw.

Foto: (C) Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl