Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dutch Food Valley CT hoopt op oogstjaar

Maandag 28 maart 2022

Clubcompetitie - Het Elite- en Belofteteam Dutch Food Valley Cycling Team (DFVCT) is klaar voor het wielerseizoen. Inmiddels zijn de eerste wedstrijden, waaronder Olympia’s Tour, verreden. De ploeg heeft een selectie van negentien wielrenners van verenigingen uit Veenendaal, Tiel, Nijmegen en Arnhem. 

Het team, dat het vijfde jaar van haar bestaan ingaat, heeft de getalenteerde renners van vorig jaar opnieuw aan zich weten te binden, maar ook een aantal sterke renners binnengehaald. Ondanks de Corona-tijd heeft DFVCT flinke stappen gezet. 

Teammanager René Bastiaansen licht toe: “Onze ambitie om bij de top-5 van Nederland te horen hebben we nagenoeg gehaald. Een andere doelstelling, om elk jaar een renner af te leveren aan een Continentaal team, is ook ingevuld; vorig jaar kreeg Bram Dissel een contract bij Beat.”

Het Dutch Food Valley Cycling Team werkt met een selectie van negentien renners en een kweekvijver voor jonge talenten. Bastiaansen: “We hebben de afgelopen vier jaar flink in het team geïnvesteerd en 2022 voelt als het jaar waarin we gaan oogsten. We gaan van start met de sterkste selectie tot nu toe en we verwachten dan ook mooie uitslagen te kunnen rijden”. 

De selectie van DFVCT bestaat onder anderen uit André Luijk en Adriaan Janssen, die overkomen van A-Bloc Continental Cycling Team, Paralympisch kampioenen Patrick Bos en Timo Franssen, Israëlisch nationaal kampioen Vlad Logionov, Australisch tijdritspecialist Daniel Luke en het Amerikaanse talent Wyatt Gaulke. 

Foto: © Sportfoto

 

 

Dit artikel is mogelijk gemaakt door:

Fietsen en KoffieEerder...

Clubcompetitie Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl