Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlands aandeel in themamuziek Vuelta 2022

Vrijdag 10 juni 2022

Nieuws - Het nummer C'Mon C'Mon, van Lorena Medina, The Inner Kids & Sophie Francis, wordt de officiële themamuziek voor La Vuelta 22. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het wielerevenement dat verschillende artiesten samenwerken in de productie van het officiële thema.

Voor de tweede keer zingt een zangeres van Mexicaanse afkomst het lied dat het peloton begeleidt vanaf de start op 19 augustus in Utrecht tot aan de aankomst in Madrid op 11 september. Het is ook de tweede keer dat Nederlandse artiesten de race van een ritme voorzien, met hulp van The Inner Kids, Sophie Francis en de remix van het nummer van Dannic.

Het nummer krijgt een officiële dance-remix dankzij Dannic, een Nederlandse DJ die al 5 jaar op rij in de top 20 van de wereld staat. Dannic, geboren in Breda, vertegenwoordigt samen met The Inner Kids (Utrecht) en Sophie Francis ('s-Hertogenbosch) de drie Nederlandse gaststeden van de Vuelta 22.

Voor de directeur van La Vuelta, Javier Guillén, vertegenwoordigt het nummer C'Mon C'Mon perfect het zeer bijzondere karakter van de officiële start van La Vuelta 22 vanuit Nederland. “Lorena Medina staat voor het Latijnse en vrolijke karakter van Spanje en La Vuelta, terwijl de deelname van The Inner Kids en Sophie Francis, samen met de remix van Dannic, het enthousiasme weerspiegelt dat Nederland toont voor het project. Een feest omgetoverd tot een lied.”

Het volledige nummer wordt eind deze maand gelanceerd, tegelijk met de officiële clip.

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl