Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jakobsen grijpt zijn eerste kans in de Tour

Zaterdag 02 juli 2022

Tour de France - Fabio Jakobsen heeft de tweede rit gewonnen van de Tour de France. Daarmee greep hij zijn eerste kans in zijn eerste Ronde van Frankrijk ooit.

Wout van Aert nam het geel.

Fabio Jakobsen voegde een nieuwe pagina toe aan zijn opmerkelijke comebackverhaal. Twee jaar nadat hij bij een valpartij levensgevaarlijk gewond raakte bevestigde hij vandaag nog eens zijn ongelooflijke mentale kracht en vechtlust. Het verhaal – dat hem acht maanden lang uit het peloton hield – ging voort in Denemarken waar de 25-jarige Quick-Step Alpha Vinyl renner de ploeg een tweede zege bezorgde in evenzoveel dagen.

“Het was een lang proces om hier te komen. Ik deed het stap voor stap, waarbij veel mensen mij geholpen hebben en veel steun geboden hebben. Deze zege is voor hen, dit is mijn manier om dankjewel te zeggen en zodat ze kunnen zien dat het niet voor niets is geweest. Wat twee jaar geleden gebeurd is zal me voor altijd bij blijven, maar ik had het geluk om er door te komen met hulp van veel geweldige mensen. Ik ben blij dat ik nog kan fietsen en koersen en gelukkig kan ik nog steeds winnen. Het is een geweldige dag en daarom wil ik iedereen bedanken die me hebben geholpen om mij hier te krijgen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl