Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Hoorn grijpt net naast ritzege Tour

Woensdag 06 juli 2022

Tour de France - Taco van der Hoorn is nipt tweede geworden in de vijfde rit van de Tour de France, de etappe die voerde over de Noord-Franse kasseien. Simon Clarke wist hem net voor de streep in Wallers-Arenberg te verslaan.

De twee bleven met Edvald Boasson Hagen en Neilson Powless over uit een kopgroep van zes.

Voor Jumbo-Visma draaiden de kansen vandaag. Na de solo van Wout van Aert raakten de mannen van Frans Maassen op achterstand. Jonas Vingegaard reed lek, Priomz Roglic viel over een strobaal. Hoewel Tadej Pogacar even een grote slag leek te slaan, wist de Deense kopman van Jumbo-Visma de schade te beperken tot dertien seconden en uiteindelijk behield ook zijn meesterhelper Wout van Aert nog het geel.

Van der Hoorn zei na afloop: ''Zo dicht bij de winst. Ik heb bijna een rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. Om zo dicht te stranden, dat is uiteraard een teleurstelling. Ik had deze ontsnapping gepland van zodra het parcours van deze editie bekend was. Ik wist dat er een kans was vandaag, want het peloton zou zich wellicht meer bezighouden met het beschermen van de leiders in het algemene klassement dan met het inhalen van de ontsnapping. Ik ben dus meteen vertrokken en onze groep van zes heeft goed samengewerkt. We hielden een hoog tempo aan om het peloton op afstand te houden. Wanneer de voorsprong boven de drie minuten opliep, wist ik dat het speelbaar was, maar tegelijkertijd ook moeilijk tegen snelle renners als Clarke of Boasson Hagen. In de slotkilometer heb ik van de snelheid van Boasson Hagen geprofiteerd om de sprint in te zetten, wat wellicht wat te vroeg was. Clarke kwam nog op mijn hoogte net voor de streep. Ik heb minutenlang op het verdict gewacht. Het scheelde slechts enkele centimeters tussen Simon Clarke en ik. Maar tussen tweede worden en winnen is het verschil enorm groot.''

Foto's: © Sportfoto - Oscar de WaeleEerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl