Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nick Stöpler wordt bondscoach baanwielrennen

Vrijdag 02 september 2022

Blog - Nick Stöpler gaat per direct aan de slag als Bondscoach Baanwielrennen duur. Eerder was Stöpler actief als baanwielrenner en reed hij diverse internationale kampioenschappen. 

Stöpler wil graag zijn kennis en ervaringen delen in zijn nieuwe functie. "Als baanwielrenner was ik erg gericht op de details en strategie, dat spreekt mij enorm aan en is ook zeker een deel wat ik de renners kan bieden. Geen idee is te gek, alles mag onderzocht worden." Na zijn carrière op de wielerbaan is Stöpler als coach aan de slag gegaan. "Tijdens mijn werk heb ik veel mensen uit het bedrijfsleven begeleid, maar op den duur miste ik de topsport. De druk dat het echt in die finale moet gebeuren, dat je moet leveren, dat is uniek in de sport en spreekt mij erg aan." De nieuwe bondscoach ziet ook een aantal uitdagingen, zo is het in de top ingewikkeld om sporten de combineren. "Bij de duuronderdelen heb je ook te maken met sporters die bijvoorbeeld ook op de weg actief zijn. Je dient daarom rekening houden met de wegprogramma's, teams en contracten van renners. Combineren is goed mogelijk maar afstemming is daarin erg belangrijk. Bijvoorbeeld op de vrouwen ploegenachtervolging ligt braakliggend terrein. Het vrouwenwielrennen in Nederland is wereldtop. Ook op het gebied van talentontwikkeling en samenwerking met andere disciplines liggen kansen."

Stöpler kijkt uiteraard uit naar het WK Baanwielrennen in Frankrijk vanaf 20 oktober. "De selectie zit nu in volle voorbereiding op de wereldkampioenschappen, het is dus voor mij een sprong in het diepe en gelijk in de hoogste versnelling. Op lange termijn is Parijs 2024 uiteraard het grote doel."

Hoofdcoach Jan van Veen is uiteraard blij met de komst van Nick Stöpler als bondscoach. "Met Nick hebben we een coach die veel ervaring heeft op de baan. Daar buiten heeft zich als coach ontwikkeld. Ik ben er van overtuigd dat hij met zijn aanpak het team op weg naar de Olympische Spelen van Parijs de volgende stap kan laten zetten. Ik kijk met vertrouwen uit naar de samenwerking."

Eerder werd deze rol ingevuld door Fulco van Gulik.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Blog Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl