Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Genomineerden Limburgs renner van het jaar

Donderdag 27 oktober 2022

Nieuws - De Club24, bestaande uit oud-renners en wielerprominenten, heeft de genomineerden voor de Limburgse wielerprijzen 2022 bekend gemaakt.

In de categorie Limburgse renner van het Jaar zijn Mike Teunissen, Wout Poels en Brian Megens genomineerd. In de categorie Limburgse renster van het Jaar komt de winnares voort uit het drietal Quinty Schoens, Scarlett Souren en Sabrina Stultiens. Lars Rouffaer, Wout Joore en Wouter Toussaint zijn genomineerd in de categorie renner van de Toekomst. De winnaars, die door de Club24 worden gekozen, zullen tijdens het Limburgs Wielergala op 21 november bekend worden gemaakt. Deze besloten avond wordt in samenwerking met Limburg Cycling georganiseerd en zal dit jaar plaatsvinden in het ASTA Theater in Beek. 

De Limburgse wielerprijzen worden sinds 1985 uitgereikt toen Peter Harings als eerste werd verkozen tot Renner van het Jaar. In 1992 werd de categorie Renner/Renster van de Toekomst toegevoegd en was de eer aan Danny Nelissen om deze prijs als eerste in ontvangst te nemen. Sinds 2020 is er een aparte categorie voor Renster van het Jaar en werd Sabrina Stultiens als eerste winnares uitgeroepen. Zowel Frans Maassen, Bart Brentjens als Tom Dumoulin wonnen de prijs voor Renner van het Jaar maar liefst zeven keer.

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl