Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Havik doet nog volop mee voor winst in Gent

Zaterdag 19 november 2022

Track - Robbe Ghys en Lindsay De Vylder toppen ook na vier avonden de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. Ze gaan samen met het duo Fabio Van den Bossche/Yoeri Havik in dezelfde ronde het slotweekend in. De concurrentie volgt al op twee ronden.

Jan Willem van Schip regelde de eerste puntenkoers van de avond. De Deen Matias Malmberg trok het laken naar zich toe in de tweede puntenkoers.De ploegafvalling werd voortijdig afgevlagd na een zware val waarin tal van koppels betrokken waren.

In de baanronde eisten Lindsay De Vylder en Robbe Ghys weer alle aandacht op. Het duo is onaantastbaar in het kortste nummer van de avond en stak al voor de vierde keer op rij de overwinning op zak. Een nieuw baanrecord zat er deze keer echter niet in. Met een tijd van 8.466 seconden bleven ze dertien honderdsten boven hun besttijd van donderdag.

De ploegkoers schudde de kaarten voorin door elkaar. Zo kregen de koppels Hesters/Teutenberg en Keisse/De Buyst een belangrijke ronde aan de broek werden gesmeerd door hun naaste concurrenten. De overwinning was voor het  tweetal Vincent Hoppezak/Philip Heijnen.

In het slotnummer, een tijdrit over 500 meter, deden Van Schip en Tuur ‘Terminator’ Dens nog een aanval op hun record. Het duo schoot als een pijl uit een boog uit de startblokken en deed het publiek dromen van een vijfde record in vier dagen. De vermoeidheid begint echter door te wegen: Van Schip en Dens bleven finaal twee tienden boven hun besttijd.

De Vylder en Ghys duiken als leiders de vierde nacht in met 237 punten. Fabio Van den Bossche/Yoeri Havik (206 pnt) is het enige duo in dezelfde ronde. Jules Hesters/Tim Torn Teutenberg (165) en Iljo Keisse/Jasper De Busyt (123) volgen al op twee rondes.

Stand na 4 dagen: 1. De Vylder/Ghys 237, 2. Van den Bossche Havik 206 (0), 3. Hesters/Torn Teutenberg 165 (2), 4. Keisse/De Buyst 123 (2), 5. Hoppezak/Heijnen 172 (4) 6. Hayter/Wright 127 (4), 7. Kluge/Dillier 70 (6), 8. Van Schip/Dens 185 (12), 9. Pollefliet/Vandenbranden 101 (22), 10. Thijssen/Johansen 28 (28), 11. Van Mulders/Malmberg 73 (29)

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl