Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Meer deelnemende teams Olympia's Tour bekend

Zaterdag 24 december 2022

Nieuws - De organisatie van Olympia’s Tour heeft opnieuw enkele sterke teams aan zich weten te binden voor de wedstrijd die van 22 tot en met 26 maart plaats vindt en van het TT-circuit in Assen naar de heuvels van Zuid-Limburg voert. Onder meer de opleidingsteams van Team DSM en Israel Cycling Academy hebben hun komst toegezegd.

Zij gaan de strijd aan met onder anderen de development teams van Jumbo-Visma en Lotto-Dstny.

Buiten DSM (waar men werkt aan de opvolging van Tom Dumoulin, Thymen Arensman en Romain Bardet) en Israel Cycling Academy heeft Courage Events nog zes ploegen te melden. Een extra internationaal tintje wordt aan het deelnemersveld toegevoegd door de Zweedse formatie Motala AIF, de Denen van BHS Beton Bornholm, de Britten van Saint Piran en de Estse ploeg van Tartu2024. Behalve DSM komt het Nederlandse element van het Allinq Continental Cyclingteam en van BEAT Cycling Team. Bij de laatste formatie rijdt onder meer wereldkampioen puntenkoers Yoeri Havik.

Eerder werden al de ploegen van Jumbo-Visma, Lotto-Dstny, Uno X, VolkerWessels, Lotto-Kern Haus, Riwal Cycling Team, WV Sungod en A Bloc gecommuniceerd. Daarmee heeft de oudste etappekoers van Nederland  tot nog toe zes Nederlandse continentale ploegen en acht buitenlandse teams van kaliber aan het vertrek staan. Er zal kortom een fel gevecht ontstaan om de eindoverwinning. Want renners uit binnen- en buitenland weten dat ze in de voetsporen kunnen treden van renners als Dylan van Baarle en Taylor Phinney.

De volgende acht teams die in de 69e editie van Olympia’s Tour van start gaan zijn:

– DSM Development Team (Ned)

– Israel Cycling Team (Isr)

– Motala AIF (Zwe)

– BHS Beton Bornholm (Den)

– Saint Piran (Gbr)

– Tartu 2024 (Est)

– Allinq Continental Cyclingteam (Ned)

– BEAT Cycling Team (Ned)

 

Bekend waren al:

– Jumbo-Visma DT (Ned)

– Lotto-Dstny DT (Bel)

– Uno-X DT (Noo)

– VolkerWessels (Ned)

– Lotto-Kern Haus (Dui)

– Riwal Cycling Team (Den)

– WV Sungod (Gbr)

– A Bloc (Ned)

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl