Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ook geen achtervolgingsploeg mannen naar WK

Woensdag 13 november 2013

Track - Er doet dit jaar geen Nederlandse achtervolgingsploeg bij de mannen mee aan het wereldkampioenschap op de baan in Cali. De KNWU vindt het benodigde reisschema - met ook nog eens twee verplichte wereldbekers in Mexico - te belastend en voert ook gebrek aan budget als reden op.

Eerder was al besloten geen vrouwenteam af te vaardigen omdat er te weinig commitment was van de rensters om het hele traject richting het WK op volwaardige wijze af te leggen.

Fysieke gesteldheid

Technisch directeur KNWU Thorwald Veneberg licht de beslissing als volgt toe: “Het besluit van de UCI om de laatste wereldbeker ook in Mexico te laten plaatsvinden, heeft als gevolg dat onze renners, met slechts 5 weken tussentijd, binnen 3 maanden twee maal naar Mexico (red. beide wereldbekers) en naar het Wereldkampioenschap in Colombia moeten reizen. Om mee te mogen strijden in Columbia om de wereldtitels, zijn zij namelijk verplicht om alle wereldbekers te rijden. Het vele reizen binnen zo’n korte periode heeft zijn weerslag op de fysieke gesteldheid van onze renners en daarmee op de resultaten. Op deze wij ze draagt het rijden van de Wereldbekers en het Wereldkampioenschap onvoldoende bij aan de lange termijn doelstelling richting de Olympische Spelen van Rio de Janeiro” Veneberg vervolgt met de financiële impact van de keuze voor een tweede wereldbeker in Mexico: ’Natuurlijk speelt bij deze keuze ook de financiering een belangrijke rol. Wij hebben niet de luxe om de voltallige baanequipe drie maal zo ver te laten reizen en moeten daarom keuzes maken.”

Huizenga: olympische droom blijft

“Natuurlijk vinden wij het jammer dat we geen Wereldbekers en WK rijden. Echter, wij hebben maar 1 doel en dat is een medaille op de Olympische Spelen (Rio de Janeiro 2016)  en kijken daarom niet naar de korte termijn. De keuze komt uiteindelijk onze droom ten goede en daar gaan we dan ook voor 100% voor”, aldus Jenning Huizenga, die onlangs met Tim Veldt, Roy Eefting en Dion Beukeboom brons won op het EK in Apeldoorn op dit onderdeel.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl