Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Adriaan Helmantel stopt als bondscoach

Woensdag 06 september 2023

Nieuws - Adriaan Helmantel heeft besloten om na vijf jaar te stoppen als bondscoach bij de KNWU. Helmantel was bondscoach wegwielrennen voor de junioren en U23 mannen, daarnaast was hij tot en met de Spelen van Tokyo actief als bondscoach Baanwielrennen duur. De voormalig wielrenner heeft een nieuwe uitdaging gevonden.

Adriaan Helmantel was actief als bondscoach wegwielrennen voor de junioren en U23. Tot en met de Spelen van Tokyo was Helmantel bondscoach baanwielrennen voor de duuronderdelen. “Mijn eerste jaar was er gelijk een met hoogte- en dieptepunten. Tijdens het WK Wegwielrennen kwam Nils Eekhoff als eerste over de streep, na een mooie koers van de ploeg en Nils. Maar Nils is nooit gehuldigd als wereldkampioen, een halfuur later was hij de titel kwijt. Dat was echt een WK met mixed feelings.”

Als bondscoach van de duurselectie op de baan coachte Helmantel de sporters naar wereldtitels en podiumplaatsen. “Ook op de baan hebben we mooie dingen bereikt. Daar heb ik ook veel plezier van gehad. Met als afsluiter de Olympische Spelen in Tokyo, waar Kirsten Wild naar het brons reed op het omnium. Ik heb tijdens de wedstrijden, maar ook buiten de koers, mooie momenten beleeft met alle sporters.”

Helmantel is nog tot en met het Europees Kampioenschap Wegwielrennen in Drenthe actief als bondscoach. “Ik kijk er naar uit om deze periode bij de KNWU af te sluiten met een EK in eigen land, en tegenwoordig ook mijn thuisprovincie en -gemeente. Dat wordt een mooi moment. Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging, daar wordt binnenkort meer over bekend.”Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl