Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cadeautips voor wielerliefhebbers – 2024

Donderdag 23 november 2023

Products - Wielerliefhebbers hebben weer genoeg cadeaus om uit te kiezen voor Valentijnsdag, vader- of moederdag, voor een verjaardag of gewoon omdat je vakantie of andere vrije dagen voor de boeg hebt.  De redactie van CyclingOnline.nl maakte een top 5 van cadeaus voor de wielerfan (of gewoon voor jezelf).

1. Tom Dumoulin Triomf en Twijffel (nieuw)

Nog één keer Tom Dumoulin in de schijnwerpers, want zijn plek in de Nederlandse wielergeschiedenis heeft hij zeker verdiend. In Tom Dumoulin – Triomf en Twijfel  worden de vele hoogtepunten in beeld gebracht en gaat de schrijve in gesprek met mensen die zijn wielerpad kruisten.

Tom Dumoulin werd in 2017 de eerste Nederlander die de Giro d’Italia op zijn naam bracht. Eindelijk kregen die andere twee grote rondenwinnaars Joop Zoetemelk en Jan Janssen navolging. Datzelfde jaar volgde ook de wereldtitel tijdrijden.  Een jaar later was een nieuwe Giro-eindzege nabij, maar werd het uiteindelijk een tweede plaats. Eenzelfde klassering was er die zomer in de Tour de France. Ons land leek verzekerd van een gouden wielertoekomst dankzij deze Limburger, die talentvol en bloedfanatiek was, maar ook een beschouwende kant had.

Want die prestaties van de seizoenen 2017 en 2018 werden nooit meer echt herhaald, met uitzondering van de zilveren plak op de tijdrit op de Olympische Spelen van Tokyo in 2021. Dumoulin kende fysieke tegenslag, zocht een nieuwe omgeving, maar twijfelde steeds meer of alle inzet nog wel beloond zou worden met mooie resultaten. In de loop van 2022 stopte de Limburger met wielrennen.

BESTEL

2.Wielerscheurkalender Edicola (nieuw)

De wielerscheurkalender van Edicola is aan de derde editie toe en heeft in die korte tijd een grote populariteit bereikt. Elke werkdag en elk weekend vind je een leuke anekdote of een wetenswaardigheid die weer een andere blik werpt op een koers of renner.

Een prima begin van de dag voor menig wielerliefhebber. Over grote en relatief kleine koersen, over de helden van nu en toen, over de vrouwen en de mannen, de weg en het veld.

Leuk om te geven voor een verjaardag of voor de feestdagen, leuk om te krijgen of jezelf cadeau te doen. Scheur je door het wielerjaar 2024 met deze TIP VAN DE REDACTIE. In de (online) boekhandel te koop of te bestellen bij uitgever Edicola.nl.

BESTEL

3. 25 jaar Simac Ladies Tour (nieuw)

De Simac Ladies Tour bestaat 25 jaar. Vanaf de prille start in 1998 was deze vrouwenwedstrijd een schot in de roos, die steeds meer aan waarde won. Tegenwoordig maakt de door Courage Events georganiseerde etappekoers deel uit van de Women's WorldTour. Er is nu een boek verkrijgbaar over de ronde.

Op de erelijst prijken de namen van olympisch kampioenes en wereldkampioenes Leontien van Moorsel, Kristin Armstrong, Susanne Ljungskog, Marianne Vos en Annemiek van Vleuten. Alle edities worden beschreven, betrokkenen uit organisatie en enkele toprensters komen aan het woord en de foto's van Theo van Sambeek en Sportfoto.nl brengen vast veel herinneringen boven. 

Deze door Courage Events geïnitieerde en door Roy Schriemer geschreven jubileumuitgave is niet in de boekhandel te koop. Wel is deze voor de liefhebber voor 22,50 euro (exclusief verzendkosten) te bestellen. Meer info: redactie@cyclingonline.nl 

4. Kampioenes op de Fiets (2022)

Nederland kent al ruim een halve eeuw sterke wielrensters. Na het tijdperk Leontien van Moorsel werd Marianne Vos als opvolgster naar voren geschoven, die haar glorie deelt met andere rensters van haar generatie.

Chantal van den Broek-Blaak, Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk veroverden in de afgelopen tien jaar ook wereldtitels in de wegdiscipline en Kirsten Wild was succesvol op de piste.

In Kampioenes op de fiets zoekt de schrijver naar het antwoord op de vraag waarom ons land zo domineerde in het vrouwenwielrennen. De historie speelt een rol. De infrastructuur ook. Maar bovenal vonden de Nederlandse vrouwen in de onderlinge strijd met elkaar de motivatie om nog beter te worden. De rensters komen zelf uitgebreid aan bod.

‘Een sportboek pur sang en een eerbetoon aan de schitterende prestaties van ‘onze’ fietsende dames.’

BESTEL

5. Koningen van de wielerklassiekers (2022)

In Koningen van de wielerklassiekers wordt uitvoerig aandacht geschonken aan de vijf monumenten Milaan-San Remo, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Lombardije. Wat is de oorsprong van deze topwedstrijden en wat zijn hun typische kenmerken? Uiteraard komt ook de Amstel Gold Race, sinds 1966 Neerlands enige klassieker, ruimschoots aan bod. Jan Raas eindigde vijf keer als eerste en zijn vroegere ploegmaat Leo van Vliet, de huidige koersdirecteur, legt de charme uit van dit, qua bezoekersaantal, grootste sportevenement in Nederland.

Naast de Tour de France, de Giro en de Vuelta gaat in het wielrennen de meeste aandacht uit naar de klassiekers. De meeste van deze prestigieuze eendagswedstrijden kennen een lange geschiedenis, vol strijd, heroïek en niet zelden verrassende ontknopingen. Het winnen van een wielerklassieker betekent eeuwige roem.

Ook wordt uitgelegd wat de aantrekkingskracht is van klassiekers als Gent-Wevelgem, de Waalse Pijl, Parijs-Tours en de nieuwe grind- en gravelrace in Toscane, Strade Bianche. Indringende portretten van 35 beroemde renners, allemaal winnaars van op z’n minst één monument, maken dit boek tot een klassiek document.

BESTEL

 

 Eerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl