Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wielergala dit jaar in Utrecht

Zaterdag 30 september 2023

Nieuws - Het jaarlijkse Wielergala vindt in 2023 voor het eerst plaats in fietsstad Utrecht. Tijdens dit jaarlijkse evenement worden de Wielersporters van het Jaar gekozen.

Op maandag 27 november aanstaande legt Koninklijke Jaarbeurs de rode loper uit voor het Wielergala. Cor Jansen, directeur Utrecht Marketing: "De Giro, Tour, Vuelta en nu ook het Wielergala. Trots dat dit prachtige evenement in goed overleg met Vuelta-partners ‘s-Hertogenbosch en BrabantSport naar Utrecht komt. Een mooie kans om met alle samenwerkende partijen het nationale profiel van het gala verder te versterken. Ik kijk uit naar het moment dat de prijzen hier voor de eerste keer worden uitgereikt!”

Het jaarlijkse Wielergala verhuist na ruim 60 jaar van ‘s-Hertogenbosch naar Utrecht. De organisatie verheugt zich erop om het Wielergala nog meer uit te breiden. Joop Atsma van Club 48, de organisatie van het nationale Wielergala: “Met oog voor traditie vernieuwen we het Wielergala. Met Utrecht en ‘s-Hertogenbosch zien we deze nieuwe opzet als een geweldige kans en uitdaging. Wereldwijd speelt Nederland in vrijwel alle disciplines een hoofdrol. Het is belangrijk dat we eenmaal per jaar onze eigen kampioenen tijdens het nationale Wielergala in het zonnetje zetten.” 

Marianne van der Sloot, wethouder Sport van ’s-Hertogenbosch: “Het Wielergala krijgt de kans om vanuit een breder en nationaal wielerconcept uitgerold te worden. Een unieke kans, waar ook ’s-Hertogenbosch de schouders onder zet. Met z’n allen gunnen we de wielersport de nu ingezette ontwikkeling richting een nationale Dutch Cycling Week in Utrecht. En natuurlijk doet loslaten pijn. Het Wielergala is ooit in ’s-Hertogenbosch gestart en decennialang hebben we dat met vele partijen en met trots mede mogelijk gemaakt. Nu hopen we dat alle partijen de focus hebben op het gezamenlijke, nationale belang en het belang van de Nederlandse wielersport.”  

Foto: © Sportfoto 

 



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl