Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Congres wil geen extra geld dopingbestrijding vrijmaken

Dinsdag 03 december 2013

Nieuws - Op het najaarscongres van de KNWU is het plan om vijftigduizend euro per jaar extra vrij te maken voor dopingbestrijding door de stemgerechtigde vertegenwoordigers van de aanwezige districten en belangenverenigingen afgeschoten.De extra maatregel,  overgenomen uit de aanbevelingen van de commissie Sorgdrager, werden door het congres niet nodig en te duur geacht.

Het hoofdbestuur van de KNWU wilde dit geld aanwenden om honderd extra controles uit te voeren als aanvulling op de 313.000 euro die door het Ministerie van Sport wordt betaald voor extra maatregelen voor dopingaanpak. De vijftigduizend euro van de wielerbond zou door alle licentiehouders van de KNWU voor een periode van vier jaar betaald moeten worden door een jaarlijkse verhoging van vijf euro per licentie.

Geen enkele zin

Bobbie Traksel, voorzitter van de wielervakbond VVBW, toonde zich één van de tegenstanders bij het najaarscongres in Utrecht. “Ik denk dat het feit dat  Lance  Armstrong in al die jaren honderden controles moeiteloos doorstaan heeft, bewijst dat die maatregel van honderd extra controles geen enkele zin heeft. Wij geloven meer in goede voorlichting.”Vanuit de districten werd de maatregel te duur geacht voor de licentiehouders van de bond.

Niet shoppen

 KNWU-voorzitter Marcel Wintels vindt het jammer dat de aanbevelingen van de Commissie Sorgdrager niet in het geheel werden overgenomen. “We wilden als KNWU-bestuur niet shoppen in de voorstellen en dit integraal overnemen en ook een bijdrage vanuit de wielersport leveren om aan te geven hoe belangrijk wij de aanpak van dopingproblematiek vinden. Maar het is aan het congres om daar al dan niet mee in te stemmen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl