Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Eroe.cc - beste wielerbroek en perfecte tweede huid

Donderdag 30 mei 2024

Products - Vier jaar geleden werd ik getriggerd door een serie advertenties op social media. Het onderwerp: "World's Best Bib Shorts" maakte dat ik er graag meer van weten. Ik benaderde het bedrijf achter deze boude uitspraak, het Poolse Eroe.cc, met de vraag of ik deze bewering in de praktijk mocht testen. De mail met een enthousiast 'ja' volgde al snel en voor ik het wist zat ik op de fiets in 's werelds beste fietsbroek. Ik was meteen enthousiast en ben dat nog steeds, die 4 jaar oude broek heeft nog niets ingeleverd aan kwaliteit.

In de jaren na de review werd ik meermaals geconfronteerd met fietsende bekenden en minder bekenden die mijn review hadden gelezen. Zij kochten ook zo'n broek en waren er allemaal enthousiast over. Een ritje met een van hen zette me aan het denken, hoe zou het nu gaan met Eroe.cc? Diezelfde avond mail ik eigenaar Przemek Zawada, de fanatieke gran-fondorenner die het merk opstartte omdat hij geen enkele goede broek kon vinden. "Hoe gaat het, is er nog iets nieuws te melden" vraag ik.

Drie minuten later heb ik antwoord. "We zijn in Italië en bezig met een nieuwe broek die binnenkort op de markt komt" schrijft Przemek. Wil ik in de tussentijd wat andere producten proberen? Er is tenslotte een hele nieuwe 'made in Italy' Logo lijn uit. Zo gezegd, zo gedaan, een paar dagen later staat een koerier voor de deur met een pakket uit Polen. Met daarin samples van de meeste producten uit de webshop. Shirts, sokken, been- en armstukken, wielerpetjes, een winter-buff, muts en hoofdband.

De eerste indruk is super positief, de prachtige kleuren van het Latte e Menta en Pure Orange ultra light shirts met bijpassende sokken en wielerpet blazen me bijna omver. Het uitpakken is een feest, elk kledingstuk voelt fantastisch, zacht, licht en past als gegoten. Niet veel later maak ik m'n eerste ritje. In Cyclingonline-oranje natuurlijk.

De shirts:

Eroe.cc heeft stappen gemaakt met de ontwikkeling van z'n shirts. Vier jaar gelden testte ik het door Pawel Swanski ontworpen ƐƖ shirt, een fijn strak shirt van een gladde stof. De nieuwe range wielershirts blijft trouw aan het ontwerp, drie achterzakken, met een van rits voorziene vierde en een klein zakje aan de rechter zijkant. Dat gaat ook op voor de dikke elastiekrand waarmee de achterzakken verstevigd zijn aangebracht.

Nieuw is de met reflecterend materiaal verborgen rits en de gaatjes waardoor een koptelefoonsnoer kan. Ook nieuw het 'flapje' dat de rits bovenaan afsluit, zo voorkom je beschadiging door schuren van je ondershirt. Het zit, net als bij de eerdere lijn, al wel aan de onderkant. Weg zijn de plakrandjes aan de binnenkant van de mouwen.

Het 'Pure Latte e Menta' shirt heeft een zogenoemd 'race day cut'. Een korte voorkant en een iets langere achterkant. Het is een heerlijk zacht iets dikker shirt, een soort van twee huid. Het 'PureOrange ultra light' is speciaal ontworpen voor hete dagen. Opnieuw fijn zacht, met het verschil dat de stof voorzien van duizenden minieme gaatjes. Zo wordt de warmte goed afgevoerd. Voor beiden gaat op, een maat M is ook een maat M. En dat is wel zo fijn als je online bestelt.

De shirts van Eroe.cc zijn gemaakt van Polamide en Spandex. En dat is goed nieuws, want Polyamide, een synthetische stof, is niet alleen bijzonder duurzaam en licht. Het is ook nog eens recyclebaar. De combinatie met Sandex, of polyurethaan-elastomeergaren, maakt dat het niet alleen stevig ism aar ook goed bestand is tegen zon, zout water en vocht. Een shirt waar je lang plezier van kunt hebben. Met een mooie prijs van €85.00 zeker een aanrader!

Base layer:

Misschien wel het kledingstuk waar ik 't meest enthousiast over ben. Er zijn twee soorten ondershirts, de Logo Base Layer en de Logo Air Base Layer. De eerste is gemaakt van een dichte stof dat zo licht is dat je niet eens in de gaten hebt dat je het shirt in je handen hebt. Het is lang genoeg, zodat je het goed in de broek kunt stoppen en het niet opkruipt. De pasvorm is perfect, opnieuw het gevoel van een tweede huid.

Als ik de Logo Air aantrek heb ik even het gevoel Freddy Mercury van Queen te zijn. Het is een grof gebreid gaatjeshemd, met gaten zo groot dat de tepel er tussendoor piept. Even wennen dus, maar als het beeld van Freddy weg is blijkt het een heerlijk shirt. De toevoeging van carbon fibre maakt dat het niet alleen stevig is, maar ook beter warmte laat ontsnappen.

Beide ondershirts zijn gemaakt voor warm weer, in de winter heb je er niet veel aan omdat beide types gericht zijn om lichaamswarmte kwijt te raken. Ik heb beiden met warm weer aangehad en was verrast dat ik de rits van het shirt niet los hoefde te doen omdat het te warm was. Wat mij betreft in beide gevallen de prijs van €37,00 voor de Logo Base en €40,00 voor de Air Base meer dan waard.

De accessoires:

Sokken - de Pure serie sokken is een nieuwe serie met een grote verscheidenheid aan kleuren. Ik krijg bijpassende ornaje en celeste plus witte en zwarte. Het is een dunne sok die superstrak zit, opnieuw als een tweede huid. Ik heb de grootste maat en dus zijn de sokken 18 centimeter hoog. De sokken zijn grotendeels gemaakt van Polypropyleen, een veiliger, niet giftig en milieuvriendelijk alternatief voor andere kunststoffen. Om het gewicht en de prijs hoef je deze niet te laten liggen, 30 gram en €8.00!

Wielerpetjes

Daar is misschien het minst over te zeggen. De wielerpetjes van Eroe.cc wijken niet heel erg af van de doorsnee wielerpet of koersklak. Of 100% katoen of gemaakt van de combinatie katoen/polyester. One size fits all. Verkrijgbaar in vier kleuren, wit, zwart, oranje en blauw. Wat dat schuift? €19.00...

Arm- beenstukken

Over de Instant Slimmer Knit Knee en Arm Warmers, ik hou de eroe.cc hoofdletters in ere, is meer te melden. Ze zijn gemaakt van Dryarn®, een innovatief garen dat zich goed leent voor extreme condities. Kleding gemaakt met dit 'microfiber' zijn extreem flexibel en comfortabel om te dragen. De arm- en beenstukken van Eroe.cc zijn daarmee lichtgewicht, isolerend en ademend. Daarnaast zijn ze anatomisch van vorm.

Als ik ze uit de verpakking haal schrik ik, het zijn maat S/M kledingstukken. Daar pas ik met mijn 185 centimeter hoogte en lange Hollandse armen en benen toch nooit in? De angst is onterecht, eenmaal aan blijken ze perfect te zitten. Het zijn geen arm- en beenstukken voor echt koud weer, ze zijn precies voor dat lente- of herfstritje boven de 5 graden.

Als het kouder wordt:

De Logo Black Knit Neckwarmer (€20.00) is een fijne dikke en zachte buff. Gebruik 'm als sjaal of als een bandana om je hoofd, het ding beschermt tegen wind, zand en stof.

De Logo Knit 3D Beanie (€26.00) is een gebreide muts die kou buiten houdt zonder dat je oververhit. De pasvorm is perfect en de muts blijft goed op z'n plek onder de helm.

Wil je warme oren en voorhoofd maar geen muts op? Dan is de Logo Knit 3D Headband (€19.00) de ideale keuze.

Voor meer informatie bezoek je de website: https://en.eroe.cc/

Dit is geen betaalde contentEerder...

Products Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl