Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teunissen (achtste) valt aan in tweede Tourrit

Zondag 30 juni 2024

Tour de France - Mike Teunissen is achtste geworden in de tweede etappe van de Tour de France. Hij zat mee in een kopgroep, van waaruit Kevin Vauquelin naar de winst soleerde in Bologna.

Ook Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard lieten zich zien, zij reden op de laatste klim voor de finish weg bij de rest, al kwamen in extremis Remco Evenepoel en Richard Carapaz aansluiten. Pogacar nam de gele trui over van Romain Bardet. Ook Frank van den Broek moest zijn truien (groen en wit) afstaan.

Mike Teunissen: "Je hebt altijd geluk nodig om mee te kunnen in de ontsnapping. Ik was druk bezig met het controleren van de aanvallen in het begin van de wedstrijd en bevond mezelf in de kopgroep, maar ik was liever met andere renners weggereden. Ik wist vanaf de eerste klim dat ik uit een ander vaatje moest tappen om deze etappe te winnen. Met uitzondering van Jonas Abrahamsen wegen bijna al mijn vluchtmakkers 10 kg minder dan ik. Dus vanaf dat we bergop gingen en ik moest klimmen, ben ik in het nadeel. Ik probeerde mezelf te af te koelen en kalm te blijven, in de hoop dat de anderen meer last zouden hebben van de vermoeidheid en de hitte, maar winnen was moeilijk."

"Mijn rol in deze Tour is duidelijk: ik ben hier vooral om onze sprinters, Biniam Girmay en Gerben Thijssen, te helpen. Het was een leuke dag op kop, maar nu is het een kwestie van goed herstellen want morgen is een belangrijke dag. Dit is de eerste mogelijkheid voor een sprint, met een kans voor Gerben Thijssen. Ik ga proberen om hem in de best mogelijke positie te brengen in het laatste peloton. Het is Gerben's eerste Tour en hij ontdekt een nieuwe ervaring in een grote wedstrijd. Ik ga hem zo goed mogelijk helpen."

Foto: © Sportfoto Eerder...

Tour de France Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl